İzmir Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach'ın da katıldığı diploma töreninde heyecan, mutluluk ve gurur birlikte yaşandı. TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi'nin 2016 mezunlarına seslenen Thomas Gerlach, "Olumlu atmosferiyle, ders içeriğiyle, öğrencinin karakterini şekillendiren eğitim anlayışıyla olağanüstü bir okuldan mezun oluyorsunuz. TAKEV Türkiye'nin en iyilerinden" dedi. TAKEV Okulları'nın modern sanayi toplumunun ihtiyaçları doğrultusunda mezun verdiğine dikkat çeken Alman Konsolosu Gerlach, mezunlara seslenerek, "Okul için değil hayat için öğreniyorsunuz, 20 yıl sonra bu heyecanlı saatleri unutup bu günleri özlemle anacaksınız" diye konuştu.

TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi Sahilevleri Kamsüpüs'nde düzenlenen törende, elde etkileri ulusal ve uluslar arası başarılarla okullarının adını sadece Türkiye'ye değil uluslararası alanda da duyuran mezunlarına seslenen Okul Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş, gerçek başarıyı “büyük resmi görebilmek" olarak tanımladı. Yaraş yaptığı konuşmada "Bugüne kadar lise yaşamında sizler için 'başarı' kelimesi sınav başarısı, dil diploması, belki performans ödevi, TÜBİTAK derecesi, üniversite sınavı, yerleşeceğiniz okul, kazanacağınız burs oranı gibi kriterlerden ibaretti. Bugünden sonraki yıllarınızda başarı kelimesinin anlamı her biriniz için değişicek. Gerçek başarı mutluluktur. Asıl başarı mutlu olabilmeyi bilmektir" dedi.

Kepler havaya atılmadan önce 2015-2016 eğitim öğretim yılında Fen Lisesi'nden birincilikle mezun olan Melike Serin ile Anadolu Lisesi'nden birincilikle mezun olan Sina Develioğlu okul kütüğüne isimlerini çaktı. Fen Lisesi'nden derece ile mezun olan Melike Serin, Eylül Sonocak, Hazal Aras ile Anadolu Lisesi'nden derece ile mezun olan Sina Develioğlu, Hazal Deniz Aygün ve Kerem Kılıçlı plaketlerini Yönetim Kurulu Üyesi Gül Süloş, Genel Müdür Gönül Ketenci, Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş ve Alman Başkonsolosu Gerlach'tan aldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi