GÜLSEN CANDEMİR- Bugün tüm okullar yeni eğitim öğretim dönemine başlarken, Buca’da Atatürk Ortaokulu’nun kapıları öğrencilerine kapalı. Temmuz ayında başlanan tadilat nedeniyle eğitime bir hafta geç başlanacak. Pencereleri, kapıları, tuvalet ve lavaboları, aydınlatma sistemi ve çatısı onarım ve bakımdan geçirilen okulun eğitim vermeye uygun olmaması nedeniyle geç açılacağı duyuruldu. Okuldan velilere giden mesajda, okulun tadilat nedeniyle bu hafta değil, önümüzdeki pazartesi günü açılacağı yazıyor. Okulun 60 gün süreyle yapılan tadilat ihalesinin bütçesi 700 bin TL. İhale teslim süresi 15 Eylül olarak görülüyor ancak inşaatın durumu tadilatın 15 Eylül’e yetişmesinin zor olduğu izlenimi veriyor.

TELAFİSİ BEKLENİYOR

Tadilatına Temmuz ayında başlanan Buca Ortaokulu’nun ihalede belirtildiği gibi 15 Eylül’de kullanım için teslim edilmesi bekleniyor.  İnşaatı sürdüğü için güvenli de olmayan okulda eğitimin bir hafta geç başlayacak olmasına velilerden de tepki geldi. Veliler “Çocuklarımız eğitime bir hafta geç başlayacak, diğer öğrencilerden geride kalacaklar. Bu yıl lise sınavına hazırlanacak 8. Sınıf öğrencileri zaten stresli bir yıla girecek, okulun da geç açılacak olması bu çocukların sınav kaygısını daha da artırdı. Okul yönetiminden bu kayıp bir haftanın telafisini bekliyoruz” diye konuştu.

TÜM YÖNETİCİLER SORUMLU

“Atatürk Ortaokulunun bir hafta geç açılması, plansız programsız bir eğitim öğretim sürecinden geçtiğimizin göstergesidir” diyen Eğitim-Sen 5Nolu Şube Başkanı Şenay Akyol, tüm yöneticilerin bu aksaklıkta sorumlu olduklarını ifade etti. Daha önceki dönemlerde de anlık kararlarla tekli eğitime geçiş sürecinde öğrenci, veli ve öğretmenleri mağdur eden uygulamalarla karşılaştıklarını söyleyen Akyol, “Yöneticilerin okul ihalesini geç yapmasını öğrencilerimiz 1 hafta okuldan mahrum kalarak ödemektedir. Plansız ve özel sektörün insafına kalmış bir eğitim öğretim sisteminin kendisi zaten problemlidir. Başta okullara yeterli kaynak aktarmayan MEB olmak üzere tüm yöneticiler bu mağduriyetten sorumludur. Eğitim-Sen olarak, Anayasal bir hak olan eğitim ve öğretim faaliyetinin herkes için parasız, eşit ve ulaşılabilir niteliğinin hayata geçirilmesi için her zaman mücadele etmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Sendika başkanı Akyol "Geçtiğimiz yıl eğitim döneminde öğretmenlerin mazeret izinleri için 'Eğitim öğretim faaliyeti engelleniyor' diyerek kesinlikle izin vermeyen Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Can, bir hafta eğitimleri aksayan öğrenciler için neden bir şey yapmıyor? diye sorarak Can'a tepkisini gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi