Milli Eğitim Bakanlığı’nca okulların açılış tarihi olarak belirlenen 21 Eylül’e 11 gün kalsa da merak edilen soruların yanıtı henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. MEB’den 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin yapılan hemen her açıklama, sorulara yanıt olmaktan çok öğrencilerin ve velilerin kafasını daha da karıştırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün gerçekleştirilen kabine toplantınından ardından yaptığı açıklamada kullandığı, “Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz” ifadesi ise “Sorumluluğu velilere yıkmak istiyorlar” yorumlarına neden oldu. BirGün, milyonlarca öğrenci ile veliyi ilgilendiren soruların yanıtlarına ulaştı.

PLAN NETLEŞTİ

MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 21 Eylül sonrasının planlaması tamamlandı. Salgının seyri doğrultusunda tamamıyla değiştirilebileceği bildirilse de ana planın, “Hibrit model” olacağı öğrenildi. Buna göre, öğrencilerin büyük bölümü için çevrimiçi eğitim metodunun kullanılacağı, kritik kademedeki öğrencilerin ise yüz yüze eğitime alınacağı belirtildi.

BİLİM KURULU “UZAKTAN” DEDİ

2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin modelin, MEB yetkililerinin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyeleri ile yaptığı görüşmeler doğrultusunda hazırlandığı bildirildi. Bilim Kurulu, uzaktan ve dijital öğrenim yöntemleriyle yapılabilecek dersler için mümkün olduğunca bu yönteme başvurulması gerektiğini söyledi.

İddiaya göre MEB yetkilileri ise anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri ile sınava hazırlık yılında olan sekiz ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime alınmasını istedi. Ancak salgının giderek daha da tehlikeli boyuta ulaşmasından duyulan endişe nedeniyle “Son sözü aileler söylesin” görüşü öne çıktı.

Editör: Haber Merkezi