İZ GAZETE - Spor, toplumsal cinsiyet, drama, müzik, dans, satranç, ‘Anne Sohbet Toplantıları’ kitap okuma, film gösterimleri, masal anlatımı etkinliklerinin düzenlendiği 3 haftanın ardından; yaz okulu finali şenlikle gerçekleştirdi.

DAYANIŞMA VURGUSU

Final şenliği, Çağdaş İzmir Gençlik İnisiyafi Derneği Başkanı Erkan Ceylan’ın konuşması ile başladı. Ceylan, “Daha iyi bir gelecek için, çocukların kişisel gelişimleri için başlattığımız Yaz Okulu, siz velilerin dayanışmasıyla 3 hafta boyunca sürdü.  Eğlendik, güldük, birlikte kitap okuduk, film izledik, oyun oynadık. Evlerinizde yaptığınız yemeklerle dayanışma daha da büyüdü. Ülkemizin bu dayanışma ruhuna ihtiyacı var.”dedi.

‘DEVRİMCİ GENÇLERE İHTİYAÇ VAR’

Konuşmasında görevin gençlerde olduğuna değinen Ceylan, “Ülkemizin bir de Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güvendiği hatta bu toprakları emanet ettiği devrimci gençlere ihtiyaç var. Bu topraklarda Kuvayi Milliye, ‘68 kuşağı ve Gezi ruhunu taşıyan nitelikli, sorgulayan, çağdaş, bilimsel düşünen gençlere ihtiyaç var'' ifadelerini kullandı.

HALAYLARLA SONA ERDİ

Şenlik, çocukların atölyelerde öğrendiklerini sergiledikleri şovlarla devam etti. Şubadap çocuk, İzmir Müzisyenler Derneği ve Grup Barış’ın sahne aldığı şenlikte çocuklar ve veliler birlikte halay çekti.

Editör: Haber Merkezi