Şifa Üniversitesi Buca Kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenleri ile toplam 641 öğrenci yeni hayatlarına adım attı. Cuma günü yapılan törende Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 13 bölümünden toplamda 445 öğrenci havaya kep atarak sağlık teknikeri olarak mesleğe adım atmış oldu.

Sağlık Hizmetleri MYO için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, üniversite ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanelerinin yakın zamanda yaşadığı sıkıntılı sürece dikkat çekerek, yeni yönetim olarak bütün sorunların üstesinden gelmek için canla başla çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Ertaş, yakın zamanda Şifa Üniversitesi'nin kapatılan hastanelerinin de yeniden açılarak İzmirlilere hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan da Şifa'nın koca bir çınar gibi olduğunu belirterek, yeniden tüm gücünü kazanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri MYO Birincisi Perihan Coşkun ile 13 bölümün birincileri sahneye davet edilerek, başarı plaketleri takdim edildi.

Pazar akşamı ise heyecan sırası bu kez Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğrencileri için tören düzenlendi. Protokol konuşmalarının ardından Şifa Üniversitesi Müzik Kulübü mini bir konser verdi. Konserin ardından ise Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Tuba İlkbahar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Pelin Atalan, arkadaşları adına birer konuşma yaptı. Fakülte ve bölümlerini derece ile tamamlayan diğer öğrencilerin plaketleri de Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Çökmez ile Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz tarafından takdim edildi.

Bu renkli anların ardından Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin üç bölümünden mezun olan öğrenciler tek tek sahneye davet edildi ve hocaları tarafından diplomaları kendilerine sunuldu.

Gece, yine keplerin havaya atılması ve muhteşem bir havai fişek gösterisiyle son buldu.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi