Alsancak'ta bulunan Melih Özakat İlkokulu ile Konak Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM), Salih İşgören İlkokulu binasına taşınmasına, Salih İşgören İlkokulu'nun da Konak BİLSEM'in boşalttığı binaya taşınması kararına her iki okulun velileri tepki göstermiş, kararı yargıya taşımıştı. 

İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde görülen dosyada, mahkeme heyeti, telefasi güç zararları engellemek için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda, Milli Eğitim'in taşınmayla ilgili verdiği kararın, eğitim disiplinini ve verimini olumsuz etkileyeceği ifade edilerek, hukuka uygun olmadığına kanaat getirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 7 gün içinde karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Öte yandan, yargı süreci devam ederken, İl Mili Eğitim Müdürlüğü her iki eğitim kurumunun da eşyalarını, yer değiştirdi.

386 ÇOCUĞUN EĞİTİMİ SÖZ KONUSU

Salih İşgören İlkokulu velilerinden Ecem Canıdar, yoğun bir süreçten geçtiklerini belirterek "Çok mutluyuz. Mahkeme sürecini beklemek, savunmayı beklemek, itirazlar vs. yoğun ve meşakkatli bir süreç. Bizim bile zaman zaman umudumuzu yitirdiğimiz endişeye düştüğümüz oldu. Özellikle eşyalarımızın taşınması, diğer okulun bizim okulumuza yerleşmesi psikolojik açıdan yıpratıcı bir süreçti ama karar çıktı, mutluyuz. 386 çocuğun eğitimi söz konusu. O bölgenin tek ilkokulu, Alsancak Mahallesi'nin başka ilkokulu yok. Ben de aynı okuldan mezunum. Okulumuzun tekrar yerinde olacak olması güzel bir şey" ifadesini kullandı.

Kararın kesinlikle bir an önce uygulanmasını isteyen Canıdar, "Kararın bozulması, kararın hukuka uygun olmadığını gösterir. Müfettişlik raporundaki veriler yanlıştır ve aynı verilerde ısrar edilmemelidir. En azından iki okul arasındaki mesafe 500 metreden fazladır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi