TUGAY CAN / İZGAZETE - DEÜ Rektörlüğü, ani bir kararla, DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü’ne bağlı olan üniversite İnciraltı Yerleşkesi Havuzu’ nu, DEÜ İktisadi İşletmeye devretmeye karar verdi. Gazetemize konuşan veliler DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü antrenörleri karara tepki gösterdi. Veliler, “Mevcut yönetimden memnunuz. Rektörlük tarafından yapılan velilerin bir teşekkürü ya da onayı var açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

14 Mart’ta havuz girişine yazı asan rektörlük, 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren spor tesislerinin kurulan iktisadi işletme tarafından işletileceğini açıkladı. Yazıda kulübün tesisleri boşaltması istemişti.

AFİŞ ASILDI

Spor Kompleksi binasına Rektörlük tarafından asılan afişte ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Kompleksi İşletmesi 1 Nisan tarihinden itibaren ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal ve Eğitim Amaçlı İktisadi İşletmeler tarafından işletilecektir’ ifadelerine dikkat çeken sporcu velileri, Spor Kompleksi’nin devredileceği İktisadi İşletmeler’in kimin yönetiminde olduğunun belli olmadığını, dolayısıyla burada bir rantın söz konusu olabileceğini ifade ettiler.

REKTÖR TEBRİK ETMİŞTİ

Aynı afişte ‘DEÜ Gençlik ve Spor Derneği’nin Üniversitemiz ile hukuki bir bağlantısı bulunmamaktadır.’ ifadeleri veliler tarafından tepki çekerken veliler, Rektör Erdal Çelik’in daha önce kulübü ve kulübün sporcularını sportif başarılarından dolayı tebrik ettiğini hatırlattı.

Ayrıca “DEÜ Gençlik ve Spor Derneği’nin Üniversitemiz ile hukuki bir bağlantısı bulunmamaktadır, diyerek bizi konunun dışına itmek istiyorlar. Burada ki antrenörlerin ve velilerin emeklerini yok saymak doğru değil. İktisadi İşletme de antrenörlerin durumu ortada. Hiçbirinin antrenör lisansı yok.” şeklinde açıklamalarda bulunan veliler rektörlüğün aldığı karardan geri adım atmasını istedi.

MİLLİ TAKIMA SPORCU YOLLADI

DEÜ Gençlik ve Spor Derneği’nin milli takımlara Yigit Sağlam, Ilgın Çil, Kaan Turanoğlu, Egemen Turanoğlu, Kaan Orhan, Can Burmaoğlu gibi sporcuları gönderdiğinin altını çizen antrenörler ise, “Bu kulüpte çalışan tüm antrenörlerin hepsi milli takım tecrübesine sahip.” dedi.

Kulüp ayrıca geçtiğimiz geçtiğimiz sene mart ayında Macaristan Europen Youth Olympic Championship’ e katılmıştı.

GENÇ SPORCULAR PHELPS’İN ANTRÖNÖRÜ İLE ÇALIŞIYOR

DEÜ Gençlik ve Spor Kulübü ‘nde 600 tane lisanslı, 50 tane de milli sporcularının olduğunun altı çizilirken, “Öğrencilerimiz burada daha önce iki olimpiyat oyununda Michael Phelps’i ve Türk A Milli takımını çalıştırmış olan antrenör ile birlikte çalışıyor. İktisadi işletme burayı devralacağı zaman, yeterli düzeyde antrenörleri bile yok. Yani bu demek oluyor ki lisanslı sporcuları çalıştıramazlar. Burası milli takımlara sporcu yetiştiren bir yer. Ancak burayı sadece paranın döndüğü bir rant yuvası haline getirmeye çalışıyorlar.” dendi.

VELİLER TEPKİLİ

Genç sporcuların velileri ise sporcuların müsabakaları sırasında bu tarz bir uygulamanın sporculara zarar verdiğini savundu. Güvenlik güçleri tarafından fotoğrafı çekilen sporcu velisi ise duruma tepki gösterdi. Sporcu velisi “Bu yaptığınız kişilik haklarına saldırıdır. O fotoğrafı silin. Biz burada çocuklarımızın hakkını savunuyoruz.” ifadeleri ile güvenlik görevlileri ile kısa süreli tartışma yaşadı. Tartışma güvenlik görevlilerinin fotoğrafı silmesiyle sona erdi.

Ayrıca gazetemize konuşan veliler, şu andaki yönetimin ve idarenin aynen devam etmesini istediklerini dile getirirken “Mevcut yönetimden memnunuz. Rektörlük tarafından yapılan velilerin bir teşekkürü ya da onayı var açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.” şeklinde konuştular.

KALABALIK GÜVENLİK GÜÇLERİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Kompleksi’nin önünde çok sayıda güvenlik görevlisi bulunurken, kulübün antrenörleri ve sporcu velileri tarafından bunun rutin bir gelişme olmadığı aktarıldı. Rektörlük tarafından basın mensupları kampüs alanının dışına çıkarılmaya çalışılırken, Dernek tarafından yapılacak olan basın açıklamasının da kampüs alanının dışında yapılması istendi.

KRİTİK GÖRÜŞME 14:30’DA

DEÜ Gençlik ve Spor Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Bediz ise gün içerisinde “Rektörlük ile bir görüşmemiz olacak. Sanıyorum ki iyi bir haberle geleceğiz..” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi