Daha önce yaptığı çalışmalarla bir çok başarıya imza atan Ege Üniversiteli başarılı bilim insanı Prof. Dr. Erten Ela ödüle doymuyor.

TÜBİTAK "Teşvik Ödülü"nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Şule Erten Ela, daha öncede bir çok ödülü Ege Üniversitesi’ne kazandırdı. Almanya'nın en prestijli ödülü Alexander von Humboldt Ödülü’nü 2011 yılında alan, 2013 yılında Alexander von Humboldt kurumunun başarılı Türk bilim insanı ve testimoniali seçilen Prof. Dr. Şule Erten Ela, 2013 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü; 2014 yılında UNESCO-LOREAL Genç Bilim Kadını Ödülü, 2015 yılında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2016 yılında ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Bilim Ödülü'nü aldı. Prof. Dr. Erten Ela, bu yılda ödül alma geleneğini bozmayarak Ege Üniversitesi’ne "2017 Yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü”nü “Enerji” alanında getirdi.

TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, çalışmalarıyla gelecekte uluslararası düzeyde bilime katkı sağlayabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış kişilere veriliyor.

Editör: Haber Merkezi