Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'ndaki törene; Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Çapakaya, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Önceki Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşmasında; Prof. Dr. Akkoçlu'nun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nü yaptığı dönemde yönetici kimliğiyle göstermiş olduğu başarıları anlatarak üniversiteye önemli katkılarının olduğunu belirtti ve Meslek Yüksekokulu'nun fakülte olma yolundaki büyük emeğinin olduğunun altını çizdi. Füzün, "İyi bir hekim nasıl olur diye sorarsanız, cevabım Prof. Dr. Atilla Akkoçlu. Çok iyi bir evlat, çalışkan bir öğrenci, iyi bir hekim, mükemmel bir eş, baba ve çalışma arkadaşıdır. Bunca yıldır çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, sağlıklı ve mutlu bir emeklilik geçirmesini diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Atilla Akkoçlu, yapılan konuşmalar için teşekkür edip, çok duygu yüklü olduğunu söyleyerek, "Benim hayatımda birtakım güçlükler çekerek, zorlukları aşmak önemlidir. Kolay şeyleri herkes yapabilir. Hayatım boyunca aldığım derslerden negatif düşünmemeyi öğrendim. Pozitif bir insanımdır. Yaşamımda da tek felsefem çalışmaktır. Çalışmanın sonunda başarı, başarının sonunda da mutluluk gelir. Mutluluğu yaşadığınız için başkasına da yaşatırsınız. Ben yaşattığım mutluluktan mutlu oluyorum. Beni bulunduğum pozisyona gelmemde merdiven olan anneme, babama, eşime, hocalarıma minnettarım. Böyle bir törenle emekli olmak da çok gurur verici. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Prof. Dr. Atilla Akkoçlu'ya Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Türk Toraks Derneği ve Türk Akciğer Derneği plaket ve çiçek verdi. DEPARK da zeytin fidanı takdim etti. Tören, anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından kokteylle sona erdi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi