Gizem TABAN/İZ GAZETE- Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, 15-19 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okullara gelmeyeceğini ve idari izinli sayılacaklarını, mesleki eğitimlerini de online olarak alacaklarını açıklamıştı. Kararın tüm özel eğitim kurumlarını kapsaması için harekete geçen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Temsilciliği, MEB’e iletilmek üzere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Söz konusu dilekçede; MEB tarafından yapılan açıklamada 15-19 Kasım tarihlerinin ara tatil ilan edildiği, bu dönemde öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik eğitimlerinin çevrim içi yapılacağı ve öğretmenlerin idari izinli olduğunun duyurulduğu belirtildi. Bu kararın sadece kamuda görevli öğretmenler ve öğrencileri kapsayacak şekilde algılandığını ve birçok özel eğitim kurumunun eğitim öğretime devam edeceğinin tespit edildiğinin dile getirildiği dilekçede, Bakanlığa çağrıda bulunuldu. Söz konusu muğlaklığın bizzat Bakanlık tarafından ivedilikle giderilmesinin eğitimde eşitlik ve bütünlük açısından elzem olduğu da ifade edildi. Dilekçede; Milli Eğitim Müdürlüklerine ve müdürlükler aracılığıyla, 15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan ara tatilin tüm eğitim öğretim kurumlarını kapsaması gerektiği ifade edildi. 

Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Temsilcisi Ceylan Korkmaz Mercan, 15-19 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okullara gelmemesi ve idari izinli sayılması, mesleki eğitimlerini de online olarak alması hakkındaki kararın tüm özel eğitim kurumlarını kapsaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini söyledi. Mercan, “Söz konusu karar Milli Eğitim’in fırsat eşitliği ve bütünlük ilkesine aykırı bir uygulamadır. O nedenle de Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Temsilciliği olarak kararın eşit şekilde uygulanmasını talep ettik” dedi.

Editör: Haber Merkezi