Amerikan yüksek öğretim kurumu olarak bilinen College Board tarafından SAT merkezi ilan edilen Özel Ege, 2017-2018 öğretim yılından itibaren lisans eğitimini Amerika ve diğer birçok ülkedeki saygın üniversitelerde sürdürmek isteyen öğrencilere sınav üssü olacak.

Lisans eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerin sayısında son yıllarda büyük artış yaşandı. Her yıl yaklaşık 180 ülkede 7.000’in üzerinde test merkezinde milyonlarca öğrenci SAT’a girerken, Türkiye’de de SAT’a olan talep günden güne arttı. SAT merkezi olacak okulları özenle seçen College Board, bu yıl itibarıyla Özel Ege Lisesi'ni Türkiye’deki SAT merkezlerinden biri olarak onayladı.

Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, “Özel Ege, College Boarda 2013 yılında üye oldu. Okulumuz Türkiye’deki üçüncü, İzmir’deki ilk üye okul olarak lise öğrencileri için düzenlenen AP programına (The Advanced Placement Program) katılıp AP Fizik B, Kimya, Biyoloji ve Calculus AB derslerinin verilmesi için onay aldı. College Board tarafından organize edilen bu program sayesinde lise öğrencilerine, gördükleri derslerle üniversite düzeyinde bilgi ve beceriler kazanma şansı sunuluyor. Lise öğrencileri yurt içindeki bazı üniversitelerle Amerika ve Kanada’da bulunan birçok üniversitede görecekleri bazı derslerin kredilerini lisede iken alma fırsatına sahip oluyor. Bunun yanı sıra bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege Lisesinde 2017-2018 öğretim yılından itibaren SAT sınavları da yapılacak.” diye konuştu.

Konu kapsamları gereği SAT’a lise 11., 12. sınıf öğrencileri veya lise mezunu öğrenciler başvurabiliyor. Aday öğrenciler, College Board’un web sayfası aracılığı ile sat.org/register linkini kullanarak başvurularını çevrimiçi (online) olarak yapıyor.

yüksek öğrenimde başarı elde edebilmek için, okuma, yazma, matematik ve dil alanlarında temel becerilerin yetkinliğini ölçen sorulardan oluşuyor. Özetle SAT lise öğrencilerinin orta öğretim boyunca edindikleri bilgi ve becerileri hangi düzeyde kullanabildiklerini, aynı zamanda akademik başarı için ihtiyaç duyulan eleştirel düşünmeyi ve analiz yeteneğini ölçen bir sınav olarak tanımlanıyor.

Editör: Haber Merkezi