Daha önce KHK'nin verdiği yetkiyle Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün işine son verdiği Biyolog Nermin Biter, bu sefer de son yayınlanan KHK ile ihraç edildi. Biter, isminin KHK'ye yazılarak idari sürecin önüne geçilmek istendiğini belirtti ve “Elbet bir gün üniversiteye geri döneceğiz” dedi. 

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında Resmi Gazete’de yayımlanan 669 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile Milli Güvenlik açısından tehdit olarak görülen 3 bin 939 daha kamu emekçisinin işine son verildi. 

KHK ile birlikte ilginç bir olay daha yaşandı. KHK ile ihraç edilen arasında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi'nin idari kadrosunda biyolog olarak görevli Nermin Biter de yer alıyordu. Ancak Biter’in işine, daha önceki KHK ile yetkilendirilen Ege Üniversitesi tarafından son verilmişti. Ege Üniversitesi'ndeki barış imzacısı akademisyenlerin de ihraç edildiği 6 Ocak'ta yayınlanan OHAL KHK'sinin ardından Rektörlük, Tıp Fakültesinden Zeynep Varol'u ve Fen Fakültesinden Nermin Biter'i 9 Ocak'ta tarihinde açığa aldı ve 12 Ocak tarihinde de görevlerine son verdi. 

İkinci kez ihraç edilmesiyle ilgili Evrensel’e konuşan Nermin Biter, idari dava sürecinin önüne geçilmek istendiği için isminin KHK listesine eklendiğini belirterek, “İdari davada bir nebze de olsa kazanma ihtimalim vardı. Bütün ihraçlar hukuksuzdu ama üniversitenin verdiği karar daha da hukuksuzdu. Geri dönmemin önünü şimdilik kapattılar ama elbet geri  döneceğiz. Atılmaya bağışıklık kazandım. Bu kişisel bir şey değil, politik bir şey. Bir topluluğun maruz kaldığı haksızlığa ben de maruz kalmış oldum. Çok da ekstrem bir şey değil. Yaratmak istedikleri 'sivil ölümü' uygulamayadılar. Dayanışma ağı ile yıkıcı etkinin önüne geçildi" dedi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi