İZGAZETE- Covid-19 salgını dünyada ve Türkiye’de hızla yaygınlaşmaya devam ederken, Eğitim – Sen’den yapılan açıklamada “Eğitim öğretim kurumlarının durumu ve okulların açılıp açılmayacağı tartışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması ile ilgili kolektif bir tartışma sürdürmemekte, karar alma süreçlerinde demokratik katılım mekanizmalarını işletmemektedir. 18 milyon öğrenci ve 1 milyondan fazla eğitim emekçisini doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir konuda yürütülen tartışmaların bilimsel zeminden uzak devam ediyor olması dikkat çekicidir” ifadeleri kullanıldı.

MEB’in ve YÖK’ün bu kadar önemli bir konuda yapmadığını Eğitim Sen yapma kararı almıştır. Eğitim Sen, 12-13 Ağustos tarihlerinde ‘Kovid-19 Salgınında Gelinen Aşama ve Eğitim Kurumlarının Durumu (okullar ve yükseköğretim kurumları) konulu çevrimiçi bir etkinlik düzenleyecektir. Alanında uzman bilim insanları ve akademisyenlerle salgında gelinen aşama ve salgının seyri, halk sağlığı açısından değerlendirilecek, alandaki sağlık emekçileri, öğretmenler, eğitim yöneticileri ve idari personel ile yükseköğretim kurumlarında çalışanların karşı karşıya olduğu riskler farklı yönleriyle ele alınacaktır.

EĞİTİM SEN OTURUMLARI AÇIKLADI

“12 Ağustos Çarşamba günü saat 13.30’da yapılacak ilk oturumda TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, TTB Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, TTB Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Kayıhan Pala ve SES Eş Başkanı İbrahim Kara ile kovid-19 salgınında gelinen son durumun halk sağlığı açısından ne anlama geldiği tartışılacaktır. Saat 15.30’da başlayacak ikinci oturumda ise alanda görev yapan eğitim emekçileri, öğretmenler, eğitim yöneticileri, idari personel ile salgının sürdüğü koşullarda okulların açılıp açılmamasının nasıl sonuçlar ortaya çıkaracağı tartışılacaktır. 13 Ağustos Perşembe günü saat 13.00-15.30 arasında yapılacak üçüncü oturum ile yükseköğretim kurumları ve bu kurumlara devam eden öğrenciler açısından salgın koşullarında yüz yüze eğitimin ne kadar mümkün olduğu tartışılacaktır. Aynı gün saat 16.00-19.00 arasında yapılacak dördüncü oturumda ise salgın döneminde kadın emekçilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara dönük çözüm önerileri tartışılacaktır” diyerek Eğitim Sen oturum tarihlerini açıkladı.

Eğitim - Sen'den yapılan açıklamada; “Etkinlik sonucunda ortaya çıkacak sonuç ve öneriler, rapor haline getirilerek ilgili kurumların yanı sıra basın ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Eğitim Sen tarihsel ve toplumsal sorumluluğu gereği salgının geldiği aşamanın dikkatle izlenmesi, anlamaya çalışılması; eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim konusunun çok yönlü ve bilimsel olarak sürekli değerlendirilmesi gerektiğini düşünmektedir. Alınacak tüm kararlarda öncelik öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin, halkın sağlığı ve hakları olmalıdır. Siyasi iktidar ve karar alma durumunda olan ilgili kurumların, yapacağımız iki günlük çalışmanın ve bu çalışmanın sonuçlarını mutlaka dikkate alması gerekmektedir. Eğitim Sen olarak salgından ancak dayanışma, bilimsel yöntemle çalışma, ortak akıl, şeffaf bilgi paylaşımı ve toplumsal mutabakatla çıkılacağına olan inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi