GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün onayı ile yapılan sınav kitabına tepki gösteren veliler ise okullara giderek, çocuklarının yarışmaya katılmasına engel olmaya çalışıyor.

Adeta diyanet işleri başkanlığının şubelerine dönüştürülmek istenen okullarda gün geçmiyor ki, bilim dışı, laik devlet ilkesine aykırı uygulamalara rastlamayalım. Menderes ilçesindeki bazı okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile Server Gençlik Ve Spor Kulübü Derneğinin ‘Ufka yolculuk bilgi ve kültür yarışmaları’ adı altında yarışma yaptığı ve yarışma için ise, ‘Peygamberimizden Dini Hikâyeler, Sünnet olmadan ümmet olmaz, hadislerle kuran ve sünnet’ adlı kitapların çocuklara dağıtıldığı ortaya çıktı.

Çocukların ailelerine yarışmadan bahsetmesi üzerine ortaya çıkan olayda, velilerin buna büyük tepki gösterdi. Kültür yarışması adı altında çocuklara toplumu ayrıştıran, kadınları küçük düşürücü ifadelerin yer aldığı kitapların okutulmasından rahatsız olan veliler, okul idaresi ile görüşerek yarışmaların son bulmasını istediler.

HERKES OKULLARDA İSTEDİĞİ YARIŞMAYI YAPABİLECEK Mİ?

Server Gençlik Ve Spor Kulübü Derneğinin ‘Ufka yolculuk bilgi ve kültür yarışmaları’ adlı yarışmasının 8 Nisan gerçekleşeceği açıklandı. 6.sı yapılacak yarışmanın konusu ‘Kuran ve Sünnet bütünlüğü’ amacı ise ‘Peygamberin mesajları ile buluşarak Allahın rızasını kazanmak, Kuran- sünnet bütünlüğünü ile farkındalığını oluşturmak.’

KÜLTÜR YARIŞMASININ ÖDÜLÜ UMRE ZİYARETİ!

Yarışmada, A-B-C gibi 11 kategori bulunuyor. A kategorisi ilkokulları, B kategorisi ortaokul, C kategorisi liseler için yapılırken, G kategorisini ise sadece Arapça yapılacağı öğrenildi. A kategorisi için ilkokullarda Mürşide Uysal’ın 128 sayfalık ‘Peygamberimizden dini hikâyeler, Sünnet olmadan ümmet olmaz’ kitabı diğer kategoriler için ise M.Esad Çoşan ‘ın ‘Hadislerle Kuran ve Sünnet’ adlı kitapları okullara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Yarışma sonunda birinci olanlara 2 umre ziyareti artı 2 bin 500 TL para, 2. Olanlara Umre seyahati artı bin 500 TL para, 3. Olanlara 2 umre seyahati ile 500TL, 4. Olanlara Appel IPAD AİR bilgisayarı ile ödüllendirileceği açıklandı.

VELİLERİ DE YARIŞTIRACAKLAR

Anayasadaki laiklik ilkesine, Tevhid-i Tedrisat yasasına, pedagoji bilimine ve bilimsel eğitim anlayışına tamamen aykırı olan bu yarışmaya tepki gösteren veliler, yarışmanın derhal kaldırılmasını istiyor. Kültür adı altında yapılan tamamen dini içerikli yarışmanın sadece öğrencileri değil velilerini de hedeflediği, otuz yaş üstü yetişkinlerin de yarışmaya katılıp, kazanırlarsa umre ziyareti ve para ödülü verileceği görülüyor. Yarışmanın tamamına tepki gösteren veliler ile irtibata geçen Öğrenci Veli Derneği, velilere tiraz dilekçelerinin hazırlanmasında destek olurken, konu hakkında diğer velilere de bilgilendirme yaptı. Çocuklarının eğitim hayatının her aşamasından bilgi sahibi olması gerekirken tam tersi biçimde çalışma yapılmasına tepki gösteren veliler, hazırladıkları itiraz dilekçelerini okula verdiği öğrenildi. Sadece Menderes’de değil Buca ve Kınık’da da aynı yarışmanın yapıldığını öğrendiklerini açıklayan Öğrenci Veli Derneği “Çocuklarımızı okullara gönderiyoruz ki bilimi öğrensinler. Ancak ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı gerici vakıf, dernek ve benzer kuruluşlarla çocuklarımızı çağın gerisine itmeye çalışıyor. Bakanlık dahi olsa çocuklarımızın üzerinden siyasi ikbal hedefleyen hiç kimsenin buna hakkı yoktur. Biz veliler olarak çocuklarımızı asla karanlık ellere teslim etmeyeceğiz.”şeklinde açıklama yaptı.

YARIŞMA İÇİN DAĞITILAN KİTAPLARDAKİ AKIL DIŞI BÖLÜMLER

Yarışma için okullara dağıtılan kitaplardan çocukları olumsuz etkileyebilecek, insansı öldürmeyi emreden şeriatı öven, toplumun bir kesimini ötekileştirecek bölümler şöyle: “…..Şeriat din demek, dinin ahkâmı demek. Dindar olan bir insan ona karşı olamaz. Bir Müslüman şeriata karşıyım diyemez. Bir kısım Aleviler Avusturalya’da toplantılar yapmış, şeriata vurmuş aleyhinde konuşmuşlar. Hz. Ali Efendimizin yoluna, onun bağlı olduğu islama çatmışlar. Böyle şey olur mu? Demek onlar Alevilik perdesi altında Ateist.” “…..Amcamın güzel bir kızı vardı, onu herkesten çok seviyordum. Ona yaklaşmak istedim. Ama bana yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu. Amcamın kızı bana geldi ve açlık ve yoksulluk içinde olduklarını söyledi. Benden yardım istedi. Ona kendisini bana teslim etmesi karşılığında yüz yirmi altın verdim. Kabul etmek zorunda kaldı. Arzuma kavuşacağım sırada bana ‘Allahtan kork, Allahın yasakladığı şekilde bana sahip olma’ dedi. Ben de bu sözle kendime geldim ve ona yaklaşmadım.”

Editör: Haber Merkezi