Gülsen Candemir / İz Gazete - Okullarda ‘Hayır’ yazılı hiçbir çalışmanın yapılmasına izin vermeyen ilçe milli eğitim müdürlüğünün okul bahçesindeki ‘Evet’ yazılı araç için de bir engellemede bulunup bulunmayacağı merak konusu.

Pek çok devlet kaynağı ile referandumda evet çıkması için çalışan AKP, buna karşın sokaklarda ve kamu kurumlarında ise, Hayır çalışması yapılmasına izin vermiyor. Buca’da okullara ‘Hayır’ yazılı afişler asan Eğitim-Sen üyelerine talimatla engel olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, aynı hassasiyeti ‘Evet’ için göstermediği görüldü. Okullara hayır çalışmaları için ‘Sayın okul müdürlerim, okul alanlarında ve bazı okul panolarında bu ve benzeri paylaşımların kesinlikle bulundurulmaması hususunda, gereğini önemle rica ederim. Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü.’ Yazılı talimat verirken Buca’nın en köklü okullarından Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde ‘Evet’ yazılı seçim aracının beklemesi tepkilere neden oldu.

HAYIR ÇALIŞMASI YASAK, EVETE HER KAPI AÇIK 

Eğitim-Sen şube başkanı Şenay Akyol ise okullardaki öğretmenler odası panolarına astıkları Hayır çalışmasına ait dokümanların kaldırılmasının ardından okul bahçelerinde evet çalışması yapan AKP’nin seçim arabalarının çalışma yapmasını manidar bulduklarını söyledi. Akyol “Sendikamızın hayır yazan afişlerine verilen tepkinin bu yaşananlara verilmemesi düşündürücüdür.  Buradan ilçe milli eğitim müdürü, kaymakam ve tüm yetkilileri yaşanan bu olayla ilgili gereğini yapmaya çağırıyorum. Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nin bahçesinde taraflı bir çalışma yapılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Keyfi yasaklara rağmen, üyelerimizin, öğrencilerimizin ve mesleğimizin geleceği için referandumda ‘Hayır’ çalışması yapmaya devam edeceğiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kamu kurumlarında KESK’in Hayır yönündeki çalışmasına engel olunurken, AKP ‘ye yakın sendika olan Memur-Sen’in Alsancak Garı’ndaki pek çok noktaya astığı Evet afişlerinin ise, kaldırılmadığı görüldü.

Editör: Haber Merkezi