CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, bir grup CHP'li ile Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yaptı.

Caddede bir araya gelen partililer "Dikkat! Memur mülakatı. Yüz üzerinden yüz alabilirsiniz. Ancak, bu akademik soruları bilirseniz memur olabilirsiniz" yazılı pankart ve "Reis kimdir? Reis denilince aklınıza kim geliyor?", "Baş komutan kimdir?", "Gezi olayları sırasında ne hissettiniz?", "Hangi yurtta kaldınız?", "Yılbaşı kutlaması yapar mısınız?", "Maç izler misiniz?", "İnsan kopyası iyi midir?", "Terör örgütlerini sayınız", "Alevi misiniz, Sünni misiniz?" sorularının yazılı olduğu dövizleri taşıdı.

KPSS'ye ek olarak getirilen mülakatlarda amacına uygun sorular sorulmadığını belirten Başak, uygulamayı eleştirdi. Başak, "FETÖ'nün yaptığı mülakatların bir benzerini şimdi de AKP pervasızca yapmaktadır. Bu sorulara baktığımızda bu kadar akademik, bu kadar bilimsel ve bu kadar derin anlamı olan soruların tabii ki cevaplanması mümkün değil. 100 üzerinden 100 alsa bile bu mülakatta istediklerini elerler, istediklerini devlet kademelerine yerleştirirler" diye konuştu.

Başkan Başak, "Şimdi de cemaatin bıraktığı gül bahçesini siyasal bir partinin arka bahçesi olarak görmekteyiz. Bu anlayışı protesto ediyoruz ve kınıyoruz. Bu anlayışın bu şekilde devam etmesi devletin kurumsal sağlığını bozmaktadır ve adalet duygularını yok etmektedir. Şimdi bu mülakat sorularını soranlara bizim sorularımız olacak. Bu mülakatları yaptıranlar ve yapanlar kendi yaşamındaki mücadele sınavında 100 üzerinden 100 aldıklarını ilan ediyoruz. Kendi dünyalıklarını sağlama almak için, kendi dünyalıklarını kurtarmak için bu mülakatları yaptıklarını görüyoruz. Şimdi her nefis ölümü tadacaktır anlayışıyla baktığımızda dünya sınavından 100 üzerinden 100 alanlara şimdi soruları soracağız. Allah'ın kimdir? Kime taptın? Adaletli davrandın mı? Davranmadın mı? Kul hakkı yedin mi? Yemedin mi? Peygamberin kimdir? Peygamberini mi rehber aldın mı? Kitabın nedir? Hangi kitabı baz aldın? Topluma fitne sokmak haram mı helal mı? Toplumu ayrıştırmak için mi mücadele ettin yoksa birleştirmek için mi? Ebedi dünyada kalacak gibi mi yaşadın yoksa şimdi öleceğini hesap ederek mi yaşadın?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi