Belediye ana hizmet binası içinde bulunan Muzaffer İzgü toplantı salonunda düzenlenen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, meclis üyeleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

SİZLERİN ATATÜRK'Ü ARAŞTIRMASINI İSTEDİK

Konuşmasına bu yarışmanın gerçekleşmesi için önerge veren ve daha sonra da kabul eden Karabağlar Belediyesi meclis üyelerine teşekkür ederek başlayan Başkan Muhittin Selvitopu, öğrencilere “Bizler sizin Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek ve biraz da onu sizlerin araştırması amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Sizler de bu yarışmaya katılarak gerçek bir Mustafa Kemal Atatürk ödülünü kazanmış oldunuz. Hepinizi tebrik ederim” dedi.

80 MİLYONUN KALBİNDE HEP YAŞAYACAK

Atatürk’ün 79'uncu ölüm yıldönümü olduğunu belirten Selvitopu “O ölmedi, o sizlerde, bizlerde yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağı gibi Mustafa Kemal Atatürk de 80 milyonun kalbinde ve gönlünde hep yaşayacaktır.” Dedi. Çocuklara, Mustafa Kemal Atatürk’ü araştırın ve öğrenmeye çalışın diyen Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün ülkemiz dünya ile rekabet edebiliyorsa, dünyada kendi başına ayakta durabiliyorsa bunun temelleri Cumhuriyetin kuruluş yıllarında atılmıştır. Bunları asla unutmamalıyız. O bir dünya lideridir ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideridir. Bunu asla unutmamalıyız. Her yerde bunu haykırmalıyız. Kendisini bir kez daha saygıyla, rahmetle, minnetle anıyoruz.”

SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise yarışmada dereceye giren öğrencileri kutladı. "Atatürk olmasaydı biz buralarda olamazdık" diyen Demir, “Ben de bir profesör olarak Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde şu anda buradayım. Ona çok büyük minnettarlığım var. Sonsuza dek Ata'mızı yaşatacağız” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayla Sert, Editör Yunus Bekir Yurdakul, Şair Berrin Nazlı, Şair-Yazar Muzaffer Kale ve Araştırmacı Yazar Muhittin Bilgin’den oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda;

Yarışmada birinciliği Ali Akatlar Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi İrem Tufan “Atatürk ve Sevgi” konulu yazısıyla kazandı. Tufan plaketini ve dizüstü bilgisayar ödülünü Başkan Muhittin Selvitopu’nun elinden aldı. İkinciliği Seniha Mayda Ortaokulu 7’nci sınıf Öğrencisi İclal Aslı Fakı “Sevgi Evrenseldir” yazısıyla kazanırken, ödülü olan tableti CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir verdi. Yarışmada üçüncülüğü Ali Akatlar Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Ahsen Selçuk “Atatürk’ün gözünde insan sevgisi” konulu yazısıyla kazanırken, fotoğraf makinesi ödülünü burs eğitim komisyonu başkanı aynı zamanda meclis üyesi Emin Uztemur verdi. Yarışmada ayrıca seçici kurul özel ödülünü ise Eserkent Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Batuhan Beytut kazandı. Onun kitap seti ödülünü ise burs ve eğitim komisyonu üyesi aynı zamanda meclis üyesi Birsen Türkoğlu verdi.

Editör: Haber Merkezi