Eğitim-Sen Ödemiş İlçe Temsilciliği, AKP Ödemiş İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "15 Temmuz Destanı" konulu panele, öğrencilerin Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel'in okul müdürü ve öğretmenlere talimatı üzerine götürüldüğünü ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulunup, valiliğe sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılması içinde dilekçe verdi.

AKP Ödemiş İlçe Teşkilatı tarafından geçen 25 Kasım'da Ödemiş Belediyesi Kültür Park Nikah Salonu'nda , "15 Temmuz Destanı" konulu panel düzenlendi. Panele AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, AKP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AKP Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir konuşmacı olarak katıldı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ödemiş Temsilciliği, okul müdürleri ve öğretmenlere talimat vererek öğrencilerin bu toplantıya katılmasını sağladığını ileri sürdükleri Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu suç duyurusunun İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen 07 Aralık'ta Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini belirten Eğitim-Sen Ödemiş Temsiciliği Vekili Avukat Nedim Değirmenci İzmir Valiliği'ne de dilekçeyle başvurup, bu konuda idari inceleme başlatılmasını istedi. Değirmence Valiliğe sunduğu dilekçesinde, öğrencilerin bir siyasi parti faaliyetine dahil edilmiş olmalarının Ödemiş kamuoyunda tepkilere neden olduğunu vurulayıp, "Olaya ilişkin eğitim öğretim hizmetlerinin saç ayaklarından olan çalışanların temsilcisi olmamız nedeniyle, üyelerimizin de tepkileri doğrultusunda valiliğinizin gerekli idari inceleme ve araştırmanın başlatılmasını, öncelikle tedbiren Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü ile öğrencileri sorgusuz sualsiz siyasi parti faaliyetine katan okul/ kurum müdürleri ve yöneticileri ile öğretmenlerin görevden alınmalarına karar verilmesini ve neticeden bilgi verilmesini talep ederiz" ifaelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi