İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınma kararına tepkiler devam ediyor. Mezuniyet töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Dekan Hacı Yakup Öztuna’ya sırtlarını dönerek protesto etmişlerdi. Konuya ilişkin bir açıklama da Fikir Kulüpleri Federasyonu'ndan geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi'ne tepki gösterilen açıklamada Fakülte'nin öğrencilerinin okuyacakları okulda söz hakkının olması gerektiği dile getirilirken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a beş tane soru yöneltildi.

'ÖĞRENCİLERİN SÖZ SAHİBİ OLMASI ELEŞTİRİLİYOR'

FKF'nin açıklamasında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın eski AKP Milletvekili olduğunu hatırlatarak  "Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu binanın olası bir depreme karşı dayanım göstermeyeceğini iddia eden rektörlük, geçtiğimiz hafta fakültenin Tınaztepe Kampüsü’ne taşınmasına karar verdiğini açıkladı. Ağırlıklı olarak, fakültenin şu anki yeri olan Narlıdere yerleşkesi yakınlarında ikamet eden GSF öğrencileriyse rektörlüğün kararına tepki gösterdi. Kararla birlikte İzmir’in diğer ucuna taşınması veya ortalama 2 saatlik yolu git-gel yapması gereken öğrenciler, konudan doğrudan etkileniyor olmalarına rağmen söz sahibi olarak görülmemelerini eleştirdiler." 

SIRTLARINI DÖNMÜŞLERDİ

Öğrencilerden gelen endişelere önce kulak tıkayan, tepkilerin yoğunlaşmasının ardından kaçamak cevaplarla deprem riskine dikkat çekmeye çalışan üniversite ve fakülte yönetimi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 2018-2019 Dönemi Mezuniyet Töreni’nde protesto edilmiş, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan ve dekanlık görevini vekaleten sürdüren Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’ya sırtını dönerek tepki gösteren öğrencilere, törene katılmak için salonda bulunan aileler de ıslıklarla destek vermişti.

FKF'DEN REKTÖRE 5 SORU

Konuya ilişkin Fikir Kulüpleri Federasyonu Dokuz Eylül Üniversitesi Rektöeü AKP'li Nükhet Hotar'a beş soru yöneltti. Metin içerisinde; mevcut GSF binasının depremde zarar görme riski taşıdığına dair belgenin kamuoyuyla neden paylaşılmadığı sorulurken, bina ile ilgili teknik incelemenin TMMOB gibi bağımsız bir kurum tarafından yapılması gerekliliğine işaret edildi. Taşınma kararının alındığı yeni binanın rektörlük idari binası olarak inşa edilmiş olduğu ve burada sanat eğitiminin nasıl yapılacağı soruldu.

Editör: Haber Merkezi