TUGAY CAN / İZ GAZETE - Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Narlıdere’de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe’de bulunan ana kampüse taşınacak olmasına Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tepki gösterdi.

Öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Santalar Fakültesi Dekanı Hacı Yakup Öztuna'yı istifaya çağırdı.

Narlıdere’de bulunan binanın Tınaztepe’ye taşınma süreciyle ilgili fakültede bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenirken taşınma sebebinin mevcut binanın ‘depreme dayanıklı olmaması’ öne sürüldü.

‘BİZE BİR GARANTİ VERMİYORLAR’

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Y.E., “Bize bir garanti vermiyorlar. Yeni öneriler Güzel Sanatlar Fakültesi için uygun olmayan bir bina. Aynı zamanda taşınması sırasında aksilikler yaşanabilir” diye konuştu.

“Bize nitelikli bir yer sunmuyorlar Biz taşınma konusunda verimsiz bir binada eğitim almak istemiyoruz. Ulaşım sıkıntısı da yaşanacak. Burada bizim için nitelik önemli. Yeni binada atölye çalışmaları imkansız” dedi.

OCAK AYINDA AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Öte yandan Dokuz Eylül Üniversites'nin internet sitesi üzerinden 16 Ocak tarihinde yapılan açıklama ile  Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınacağı söylentileri yalanlanmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi yönetiminden yapılan açıklama ile ‘Bu tarz söylentilere itibar etmeyiniz’ denilmişti.

Editör: Haber Merkezi