Daha önce birçok üniversitede gündeme gelen öğrencisiz bölümlerin İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde de olduğu ortaya çıktı. Üniversitenin Çelebi Meslek Yüksekokulu’nda Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümünde iki akademisyen 3 akademisyen görev yapıyor olmasına rağmen hiç öğrencisi bulunmuyor. Üniversite son tercihlerinde bu bölüme hiç kontenjan dahi açmadı. 2016 yılında Çelebi Meslek Yüksekokulu’nda üç öğretim üyesinin gerekçesiz bir şekilde sözleşmeleri yenilenmedi. Bu üç akademisyenin görev yaptığı bölümler öğrenci yokluğu nedeniyle kapatıldı. Bölümler gerekçesiz kapanırken, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı açık bırakıldı.

AKP’Lİ AKADEMİSYENLER

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün özel haberine göre, bu bölümlere atanan öğretim görevlilerinden Nuretdin Memur, AKP Konak İlçe Başkan Vekilliğini yürütmüş, ardından Bayraklı Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adayı olmuştu. Memur, ilk önce Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü, Çelebi Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili, ardından da Genel Sekreter olarak görevlendirildi. Bölümün diğer öğretim üyesi Fatma Değirmenci ise, 2010 2012 yıllarında AKP İzmir İl Başkanlığı’nda basın danışmanlığı yapmıştı.

Sözleşmeleri yenilenmeyen akademisyenlerin davasını takip eden Türk Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Hasan Şen, durumun tamamen siyasi olduğunun altını çizdi. Şen, “Bu insanlar bilim alanında kendilerini ispatlamış, değişik üniversitelerde dersler veren insanlardı ve sözleşmeleri yenilenmedi. Maalesef orada Bölümü kapatacağız bahanesiyle sözleşmelerini yenilemediler. Daha sonra kapattılar mı? Hayır” dedi.

Şen, akademisyenlerin davayı kaybettiklerini açıklayarak “Öğretim üyesi almaya devam ettiler bu okula. Tamamen siyasi bir olay” şeklinde konuştu.