Bir yılı aşkın süre boyunca sınava hazırlanan ve üniversiteyi kazanan sıra arkadaşlarına üniversiteliler 'hoş geldin' dedi. Üniversiteyi kazandıktan sonra kalacak yer gibi sorunlar ile karşılaşan ve uzun süreli üniversite hayatına başlamadan önce İzmir’i gezerek nefes almak isteyen üniversiteliler, İzmir Öğrenci Kolektifi’nin düzenlediği gezide buluştu.

Gezi sabah saatlerinde Tarihi Asansör’de şehri izleyerek başladı.Üniversiteliler Dario Moreno’nun ardından Balçova’da teleferiğe binerek İzmir’e kuşbakışı baktı. Öğrenciler, Balçova teleferik gezisinin ardından İnciraltı Sahili’ne giderek öğle yemeği yediler. Gezi'nin öğleden sonraki durağı ise Seferihisar oldu.

GEZİYE EMNİYET'TEN BÜYÜK İLGİ (!)

İzmir Öğrenci Kolektifi’nin düzenlediği geziye üniversitelilerin yanı sıra İzmir Emniyeti de yoğun ilgi gösterdi. Üniversitelileri Tarihi Asansör’de karşılayan sivil polisler tüm gezi boyunca üniversitelileri takip etti. Üniversiteliler ile İnciraltı Sahili’ni de gezen emniyet görevlileri, Seferihisar’da ise güneşin batışını izleme fırsatı buldu (!) Kolektif üyesi gençlere, gezilerinin nasıl bir sakıncası olduğuna ve neden Emniyet görevlileri tarafından takip edildiğine dair ise bilgi verilmedi. 

Editör: Haber Merkezi