Nevvar Salih İşgören Vakfı, resmi kurumlarla yapılan protokoller uyarınca ve Mehmetçik Vakfı aracılığı ile şehit askerlerin yakınlarına verilenlerin yanı sıra, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına da eğitim bursu verecek.

Burs talep eden öğrencilerin, vakfın www.nevvarsalihisgorenvakfı.org.tr internet adresinde yer alan başvuru formunu doldurması gerekiyor. Geçen eğitim-öğretim yılında 435 öğrenciye burs veren Nevvar Salih İşgören Vakfı, bu yıl sayıyı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da resmi kurumlarla protokol yaparak burs verecek olan vakıf, ayrıca Mehmetçik Vakfı aracılığı ile şehit askerlerin yakınlarının yanı sıra, İzmir Valiliği ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarına da eğitim bursu verecek.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, yönetim olarak hayır işlerine devam ettiklerini belirtirken, eğitimin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. Urgun, "Hayırseverlerimizinden aldığımız bayrağı daha ileri taşımak için elimizden geleni çabayı harcıyoruz. Geçtiğimiz yıl 435 öğrenciye burs verdik. Bunun yanı sıra Ramazan Bayramı'nda 2 bin, Kurban Bayramı öncesi de 2 bin 250 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa giyim yardımı yaptık. Şimdi de yine ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yardımların doğru noktalara ulaşması konusunda resmi kurumlarla işbirliği yaptıklarını, İzmir Valisi Erol Ayıldız'ın da kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Urgun, "Eğitim ve sağlık alanında çok önemli yatırımlar yapan Nevvar Salih İşgören Vakfı, bu konuda İzmir'de öncü olmaya devam edecek. Bütün hedefimiz merhum hayırseverlemiz Nevvar ve Salih İşgören'in isimlerini yaşatmak. Bu vesile ile kendilerini birkez daha şükranla anıyoruz" diye konuştu.

Nevvar Salih İşgören Vakfı geçen yıl üniversite öğrencilerine 250 TL, ortaöğretimde okuyanlara 150 TL, ilkokul öğrencilerine 100 TL aylık burs vermişti. Bu yılki burs miktarının başvurular gözönünde bulundurularak belirleneceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi