İzmir Çiğli Fen Lisesi Öğrencileri imzasıyla yayınlanan bildiride, öğrenciler üzerindeki gerici baskıların ve uygulamaların bir an önce son bulmasını isteyen öğrenciler, diğer lise öğrencilerini de gericiliğe karşı mücadele çağrısında bulundu.

İstanbul Lisesi öğrencilerinin yaptıklarının liseliler için umut olduğunu belirten öğrenciler bildirilerinde "Bir kez daha liselilerin karanlığın karşısında yan yana ve omuz omuza durabileceğini gördük. Bizler, gerici öğretmenlerin verdiği eğitimden, etek boylarımıza karışılmasından, sapık öğretmenler tarafından taciz edilmekten, gerici okul idareleri tarafından tehdit edilmekten bıktık. Bilimsel ve laik eğitimin yuvası olması gereken okullarımız, gericiliğin ve kindarlığın yuvası olmuş durumda" dediler. 

'BERABER OLURSAK BAŞARABİLİRİZ'

Liselerini savunmaktan da vazgeçmeyeceklerini ekleyen öğrenciler gerici okul yönetimlerine seslenerek şunlara vurgu yaptılar "Arkadaşlarımızla beraber, yan yana, kararlı bir şekilde karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz! Şimdi tüm liseli arkadaşlarımıza sesleniyoruz; Beraber olursak başarabiliriz, yan yana durursak okullarımıza sahip çıkabiliriz. Umudumuzu her zaman korumaya devam edeceğiz ve omuz omuza durarak karanlığın karşısına dikileceğiz!". 

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin yaptıkları eylemin ardından, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Vefa Lisesi de bildiri yayınladı.

 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi