İŞKUR ve KOSGEB desteği ile yürütülen proje kapsamında Mart ayında başlayacak ve 232 saat sürecek kursta ilk etapta 30 kişi eğitilecek.

Milli Piyango İdaresi’nin fona devredilmesi ve özelleştirilme çalışmaları neticesinde orta vadede işlerinden olabilecek piyango satıcılarına meslek edindirmeye yönelik İŞKUR ve KOSGEB destekli meslek kurslarının tanıtım toplantısı İzmir Milli Piyangocular Odası Hizmet Merkezi’nde gerçekleşti. Basın toplantısına İzmir Milli Piyango ve Şans oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, İzmir Gömlek Triko ve Benzerleri Odası Başkanı Olgun Aktaş ve Milli Piyango Odası üyeleri katıldı.

"ÜYELERİMİZİN ÇOĞU EMEKLİ YA DA ENGELLİ"

İzmir Milli Piyango ve Şans oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, özelleştirme çalışmalarında ve Varlık Fonu idaresinin çalışmalarında üyelerine pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi. Üyelerinin üretime, ekonomiye başka koşullarda katkı veremeyeceğini söyleyen Çakmak, "Üyelerimizin çoğunluğu emekli ya da engelli. Üyelerimiz, Milli Piyango satarak kendi geçimlerini sağlamaya, yaptığı tüketim kadar genel üretime ve ekonomiye katkı koymaya çaba göstermektedirler. Bu özelliklere sahip insanların başka bir iş kolunda ekonomiye aynı katkıları vermeleri söz konusu olamayacaktır. Dolayısıyla üyelerimizin kollanması, onların ekmek kapılarını kapatmamaya özen gösterecek çalışmalara öncelik verilmesi ekonomik yaşamın bir gereği olacaktırö diye konuştu.

"ESNAFIMIZIN AYAKTA KALMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

İzmir Gömlek Triko ve Benzerleri Odası Başkanı Olgun Aktaş ise, “Bu şekilde olumsuz etkilenen milli piyango esnaflarımızı bizim sektöre yönlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Bunun için önümüzdeki günlerde açacağımız kurslarla bunları yerine getirmiş olacağız. Bu şekilde esnafımızın ayakta kalmasını sağlayacağız. Mart ayında kurslar Mimar Sinan Mesleki Eğitim Lisesinde gerçekleşecek. 232 saat sürecek. Günlük 20 TL kursiyerlerimize maddi destek de vereceğiz. İş garantisini de veriyoruz. 30 kişilik kursumuz başlamış durumda, bu 30ar gruplar şeklinde devam edecek" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi