NEVRA UÇKAÇ - İzmir'de 3 yıl önce, çoğunluğu Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu 36 hayırseverin kurduğu Atlas Sağlık Eğitim Vakfı, tıp ve hukuk fakültelerinde okuyan 40 üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağlayacak. Vakfın 32 olan bursiyer sayısı, bu yıl 8 yeni bursiyer ile 40'a yükselecek. Vakıf yönetimi, bu yıl öğrencilere verilecek burs miktarını aylık 500 lira olarak belirledi.

Vakıf olarak sadece burs vermediklerini, bursiyerleri her alanda hayata hazırlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Apak, onlarla birlikte İzmir'in tarihi mekanlarına geziler düzenlediklerini anlattı. Bursiyerlere müze kart verdiklerini, ücretsiz kişisel eğitimler düzenlediklerini söyleyen Dr. Apak, "Atlas kitap kulübü, gezi kulübü, sanat kulübü onları sosyal alanda hayata hazırlıyor. Tiyatro, opera ve bale gösterilerine götürüyor. Her yıl bursiyerler ve vakıf mütevelli üyeleri ile birlikte İstanbul Avrasya Maratonu'na katılıyoruz. Güzel İzmirimize ve Türkiyemize borcumuzu biraz olsun ödeyebilmek adına bizler bu vakfı kurduk. İzmirliler'in özellikle iş insanlanının desteklerini bekliyoruz. Bu vakıf tamamen İzmir'in bir markasıdır. Gelecekte daha büyük işlere imza atacağımıza inanıyoruz . Bu yıl ilk mezunlarımızı verdik. Bizim için her bir bursiyer mezun olduktan sonra vakfımızın büyümesi ve gelişmesi için birer üyemiz ve vakıf yöneticisi adayımızdır. Biz gençlere güveniyoruz" dedi.

Vakıf Üyesi Op. Dr. Sırrı Sorguç da burs verecekleri öğrencileri titizlikle seçmeye çalıştıklarını belirterek, "Onları maddi olarak desteklediğimiz gibi ruhen de hayata hazır olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Onları geleceğin lideri olarak yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi