Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Özdere Orta Mahalle Gençlik Parkı ve Sahili’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte çocukların  uçartmanın nasıl yapılacağını, hangi malzemelerin neden kullanılacağını öğrenmesinin ardından ücretsiz 3 bin uçurtma dağıtıldı. Gün boyu süren etkinliklerle birlikte, ziyaretçiler keyifli bir pazar günü geçirme fırsatı buldu. Sürpriz yarışmalar, ödüller ve ikramların olduğu etkinliğe İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Saat 12.00’de başlayan şenlikte, bir saat sonra aniden başlayan sağanak yağmur etkinliklerin kesintiye uğramasına sebep oldu. Ancak şenlik alanını dolduran vatandaşlar, yağmura rağmen doyasıya eğlendi. Hıdırellez kutlamasının da yapıldığı şenlikte, gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri ve konserler de şenliğe renk kattı. Öte yandan şenlik kapsamında çocukların doyasıya eğlenmeleri için özel oyun alanları oluşturuldu. Çizgi film karakterleri kostümlü görevliler, çocuklarla vakit geçirerek, yüz boyama, sihirbazlık gösterileri ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirdi. Çeşitli animasyon gösterilerinin de yer aldığı etkinlik coşku dolu bir çocuk şenliğine dönüştü.

'GÖKYÜZÜNDE BULUŞALIM'

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'le Halil Arda'nın da katıldığı şenlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, geleceğin teminatı çocuklarla şenliğin bayram yerine döndüğünü belirterek, şöyle dedi: "Gökyüzünde buluşalım' sloganıyla düzenlediğimiz şenliğimizde sizlerle olmak bizim için mutluluk verici. Bu mutluluğun yanı sıra, Menderes’e getirdiğimiz bahar ile ilk şenliğimizi yapmanın gururunu taşıyoruz. Bugün burası adeta bir bayram yeri gibi. Çocuklarımız gönüllerince eğlenirken özgürce uçurtmalarını uçuruyorlar. Bu uçurma etkinliği, adeta bir mesaj niteliğindedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, Türkiye’nin demokrasi yolunda özgürlüklere de buradan mesaj veriyorlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve ilke ve inkılaplarına sahip çıkacak nesiller yetiştirmek ve onlara her alanda özgür bir ülke bırakmak bizim görevimizdir. Atatürk’ün bıraktığı mirası hep birlikte sonuna kadar yaşatacağız. Menderes Belediyesi olarak Ata’mızın izinde sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz. Atacağımız her adımda hedefimiz huzurlu ve mutlu bireylerin yaşadığı bir Menderes oluşturmaktır. Temel amacımız olan insana hizmetin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Bugün baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’i de hep birlikte karşılıyoruz. Her yıl olduğu gibi yeni yılda da birlik beraberliğe vesile olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez’ini de kutluyorum. Ramazan ayının da hayırlar getirmesini diliyorum."

YAĞMURA RAĞMEN EĞLENDİLER

Menderes’ten torunu ile birlikte gelen Fatma Yılmaz, "Biz öğlen saatlerinde buradaydık torunum Deniz’le beraber uçurtma uçurduk ve çok eğlendik. Yağmur başlayınca biraz dinlendik. Daha önceki tüm şenliklere de katılmıştık. Ben yağmura rağmen şenliğin çok güzel olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için çok güzel düşünülmüş etkinlikler var. Burada çok mutlu oluyorlar" dedi. Özdere’den şenliğe katılan Vesile Eracun, "Yağmur çok yağdı ama bizim için hiç fark etmez. Çok eğlendik, harika vakit geçirdik. Her şeyi yaptık, uçurtma uçurduk, efeleri seyrettik. İzmir Marşı’nı söyledik. Buraya torunlarım, kızım ve gelinimle birlikte geldim. Bizim için bu şenliğe katılmak gelenekselleşti. Yağmur yağsa da bugünkü de çok eğlenceliydi" dedi. Uçurtma uçurarak eğlenen Hande Ergener, "Ben uçurtma yapmayı pek bilmediğim için babamdan yardım aldım. Rüzgardan dolayı uçurmak zor oluyor genelde çakılıyor ama buradaki ortam çok güzel" diye konuştu. Şenlik ziyaretçilerinden Şirin Çetin ise, "Şenliğe her yıl geliyoruz, kutlamalar çok güzel geçiyor. Çocuklarla beraber uçurtma uçurmayı başarabildik. Bu tarz şenlikler çocuklar için de bizler için de çok iyi oluyor. Çocuklara eğlenceli bir gün yaşatırken biz de çocukluğumuza dönüyoruz" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi