Metehan UD - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, bölgede süren savaşla ilgili, 29 Aralık günü ülke genelinde iş bırakma eylemi yapmış ve çatışmamazlık ortamına tekrardan geri dönülmesini istemişti. Grev sonrası birçok ilde greve katılanlara soruşturmalar başlanmıştı. Soruşturmaların hedefinde ise kamu emekçileri arasındaki örgütlülüğü son verdirilmeye çalışılan KESK'e bağlı sendikalar bulunuyor.

MÜDÜRLERDEN İSPİYONCULUK İSTENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısı doğrultusunda İzmir'de harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yollayarak ilçesindeki 29 Aralık grevine katılan öğretmenlerin listesini istedi. Bu yazı üzerine ilçe milli eğitim müdürleri de okul müdürlerinden ispiyonculuk yapmasını istedi.

KİM DERSE GİRMEDİ LİSTESİ

Okul müdürlerinden yollanan yazıda "29 Aralık günü görevine gelmeyen öğretmenlere ait haftalık ders çizelgeleri onaylı örneği", "Öğretmen nöbet defterinin 29 Aralık tarihli sayısının birer örneği, Eyleme katıla personelin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildiğine dair okul/kurum müdürlüğünün yazısının onaylı birer örneği", "29 Aralık günü tarihine ait varsa okul/kurum müdürlüğüne verilmiş ilgililerin izin, sevk raporunun birer örneği,  'ilgili öğretmenlerin anılan günde dersi olduğu sınıfların, sınıf defterlerinin o güne ait sayfalarının birer örneğini" ivedilikle gönderilmesi istendi. Ayrıca yazıya, istenilen belgelerden temin edilemeyenlerin için okul müdürlerinden gerekçesinin açıklanması not düşülmüş.

'BARIŞ TALEBİMİZ SUÇ SAYILAMAZ'

Uygulamayı gazetemize değerlendiren KESK Dönem Sözcüsü Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 25 yıldır hak ve özgürlükler mücadelesini verdiklerini ifade ederek "Emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesinde şimdiye kadar kimi cezalandırma durumları oldu ancak bunlar mahkemelerden döndü. Bizim barış talebimiz, sendikal mücadelemiz suç sayılamaz. Korku yaratma adına toplumun çeşitli kesimlerini sindirmeye çalşılarak, mücadele etmekten geriye düşürülmek isteniyor. Biz bu anlamdaki baskılara asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de sendikal mücadelemizi ve barış mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

'ARTAN BASKI VALİ'NİN BAKAN OLMA ÇABASIDIR'

Kılıç, İzmir Valisinin siyasal iktidarın öngördüğü şekilde bir kat daha baskı uyguladığını belirterek şunları söyledi "Daha fazla, şiddeti, korkuyu, açığa almayı görev olarak bilmesi ileriki seçimlerde bakan olma, milletvekili olma, çabası ve gayretidir, kendilerini bir yere taşımasının çabasıdır"

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi