Aliağa'da kalp krizi sonucu ölen 16 yaşındaki Hande Can'ın cenazesi, helallik alınması için Kurtuluş Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Buradan da ikindide Aliağa Merkez Camii'ne götürüldü. Başta ailesi olmak üzere arkadaşları ve öğretmenleri de son görevlerini yapmak üzere camideki yerini aldı.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar, AKP İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, belediye meclis üyeleri, Heydar Aliyev Okul Müdürü Mehmet Sıktı Arı da camiye geldi.

Acılı baba Orhan Can, cenaze namazı kılınana kadar tabut başından ayrılmazken, zaman zaman tabutu elleriyle okşayarak ve kızının resmine sarılıp öperek gözyaşı döktü. Anne Ayşe Can da büyük üzüntü yaşadı.

Kalabalık nedeniyle cami avlusunda yer kalmadı. Kalabalık dışarı taşınca cami önündeki yolda ulaşım namaz kılınıncaya kadar durduruldu. Namaz ardından Hande Can, gözyaşları içinde Aliağa İlçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Editör: Haber Merkezi