İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ortaklığında ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İzmir Ticaret Borsası, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliği ile yürütülen 3X Şirket Programı kapsamında liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen 'Genç Başarı Şirketleri' ürün ve hizmetlerini sergiledi. Liseli öğrenciler tarafından kurulan ve işletilen Genç Başarı Şirketleri'ne İzmirli iş insanları ve girişimciler bir eğitim yılı süresince gönüllü olarak mentorluk desteği verdi ve gençlerin profesyonel yaşamı öğrenmelerinde onlara deneyimleri ile ışık tuttu.

‘Genç Başarı Şirket Programı’ kapsamında kurulan şirketler 'Genç Başarı Ticaret Fuarı İzmir’17' için Park Bornova Alışveriş Merkezi’nde ürün ve hizmetlerini sergiledi.

Lise öğrencilerine geliştirme, iş planı hazırlama, şirket kurma, işletme ve tasfiye etme tecrübesi yaşatmayı amaçlayan ve öğrencilerin yaparak öğrenme motivasyonu, kişisel beceriler, takım çalışması, beşeri ilişkiler, finansal okur-yazarlık, kritik düşünme, istihdam edilebilirlik ve problem çözme konularında gelişimlerini hedefleyen '3X Şirket Programı' kapsamında İzmir’de ikincisi düzenlenen Genç Başarı Ticaret Fuarı, 33 okuldan 56 genç başarı şirketi, 250 öğrencinin katılımıyla tamamlandı.

Fuar kapsamında en başarılı ilk 3 şirketin belirlenmesi için jüri üyeleri, şirketleri stantlarında ziyaret etti. Birincilik ödülünü İzmir Türk Fen Lisesi Companyouth Genç Başarı Şirketi aldı. Şirket, katlanılabilir ve yeniden kullanılabilir su matarası ile fuara katıldı. Şemikler Anadolu Lisesi - Sound of Slince Genç Başarı Şirketi Korku temalı evden kaçış oyunu ile ikinciliği alırken, üçüncülüğü Nevvar Salih İşgören Eğiitm Kampüsü - Lobidoss ve 60. Yıl Anadolu Lisesi - Kıstırık-ı Ala Genç Başarı Şirketleri paylaştı. Lodiboss, gömlek sabitleyici iç çamaşırı ile Kıstırık-ı Ala ise iki bisküvi arası lokum ürünleri fuarda yerlerini almışlardı.

Yarışmanın jüri üyeleri Ali Barçın (EGİAD Melekleri – Barçın Spor), Günseli Ünlütürk (Jimmy Key), Meltem Kolday (Dokuz Eylül Üniversitesi), Özden Monkul Erten (İZİKAD), Murat Erten’den (İzmir Teknopark) oluştu.

Kazanan şirket üyeleri deneyimlerini zenginleştirici farklı ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aydın Memük’ten aldı. Ekipler, Teknopark İzmir’de Teknoloji Merkezi gezisi, İzmir Ticaret Borsası tanıtım gezisi, Familup organizasyonu ile Girişimci – Yatımcı Sohbetleri’ne katılacaklar.

Editör: Haber Merkezi