TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan LGS tercih sonuçları açıklanmasının ardından birçok öğrenci ve veli mağdur oldu.

E-okul sisteminden çocuklarının hangi okullara yerleştiğini öğrenmek isteyen veliler, bir şok ile karşılaştı. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerin ne sebeple hiçbir yere yerleşemediğini öğrenmek isteyen veliler, soluğu Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde aldı. Gazetemize konuşan öğrenci velileri, mağdur olduklarını dolayısıyla da bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirttiler.

“OKUL BİRİNCİSİ YERLEŞEMEDİ”

Konuyla ilgili gazetemize konuşan öğrenci velisi Ayşe Gül, “Bize üç tane Anadolu lisesi, iki tane de meslek lisesi yazabilirsiniz dendi. Ayrıca tercihlerde okuldaki puan ortalamasının, devamsızlık bilgisinin ve doğum tarihlerinin önemli olduğu söylendi. Biz de evimize yakın olan liseleri tercih ettik. Kızımın 89 not ortalaması var. Aynı not ortalamasına sahip bir arkadaşı yerleşti, fakat benim kızım yerleşemedi. Kızımın devamsızlığı daha az, aynı tercihleri yapmamıza rağmen, yerleşemedi.” ifadelerini kullandı. Gül ayrıca, İlçe Milli Eğitim yetkileri tarafından ikinci yerleştirmeyi beklemeleri gerektiğinin söylenmesi üzerine, “Okul birincisi yerleştirmede yerleşememiş, nereye başvuracağımızı bilemiyoruz.” dedi.

“MESLEK LİSESİNE BİLE YERLEŞEMEDİ”

Çocuğunun 99 not ortalaması ile İsmet Sezgin İlköğretim Okulu birincisi olduğunu belirten veli Melahat Gediz ise, velisi olduğu öğrencinin mahallesindeki okula bile yerleşemediğini belirtti. Gediz, “Çocuğu 85 ortalaması olanlar yerleşti. Ancak 87 ortalaması olanlar meslek lisesine bile yerleşemedi. Biz usandık. Şu anda milli eğitim içinde birçok veli var. Biz dilekçelerimizi bıraktık. Ancak birisi çıksın bir açıklama yapsın, hata bir değil üç değil ” şeklinde konuştu.

“HERKES MAĞDUR DURUMDA”

Sonuçların açıklanmasının ardından çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu ifade eden öğrenci velisi Halime Duran ise “Ortalaması 97 olan arkadaşları açıkta kaldı. Benim çocuğum da ortalaması 91 olduğu halde meslek lisesine yerleşmiş, çocuğum ağlıyor. Anadolu lisesi tercihleri gelmedi meslek lisesi geldi. 5. tercihimizdi. Herkes mağdur burada.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi