Ödemiş Yıldız Kent Arşiv ve Müzesi'nde açılan fotoğraf sergisi, bir köy okulu öğrencilerinin yeteneklerini ortaya koydu. Serginin açılışına AKP Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Baro Başkanı Erdem Boyacı, Okul Müdürü Tayfun Bengi, öğrenciler, fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir ve Ödemişli sanatseverler katıldı.

Köy okulu olarak ilk kez Ödemiş'te kapsamlı bir fotoğraf sergisi açıldığını söyleyen Okul Müdürü Tayfun Bengi, "Fotoğraflar 9-10 yaş öğrencilerimizin eserleridir. 1500 kare fotoğraftan 30 tanesi burada sergilendi. Fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir, öğrencilerimize iki kompak makine vererek, öğrencilerin tamamen orijinal fotoğraflar çekmelerini sağladı. Çocuklar çektikleri fotoğrafları bize getirdi. Biz de 30 tanesini seçerek burada sergimizi açtık. Çocuklarımızın bu başarısı bizi çok mutlu etti" dedi. Fotoğraf sanatçısı Levent Aybars Özdemir ise çocuklara fotoğraf sanatını öğretmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak "Önce çocuklara fotoğrafın nasıl çekileceği konusunda bir kurs verdim. Daha sonra çekimler yaparak bildiklerini pekiştirdiler" dedi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem de öğrencileri tebrik ederek destekleyenlere teşekkürlerini iletti. Başkanı Badem ve eşi Nevin Badem eser sahipleriyle birlikte fotoğrafların başında poz verdi. Sergi üç gün süreyle ziyaret edilebilecek.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi