İzmir'in Foça ilçesindeki Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı'ndan (MTSAV) burs alan kız öğrenciler için düzenlenen kermese katılan vatandaşlar satış yapmak için birbiriyle yarıştı.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi önünde bu haftasonu düzenlenen kermese ilçedeki esnaf, Kaymakamlık, Foça Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve vatandaşlar da destek verdi. Soğuk havaya rağmen görev dağılımı yaparak tezgahların başına geçen vakıf üyeleri Dr. Mustafa Tamer'in yayınlanmış kitaplarından, ev yapımı yiyeceklere, el örgüsü işlerden, bağışlanmış giysilere kadar yüzlerce çeşit malzemeyi satmaya çalıştı. Yaptığı sucuk ekmeklerin kokusu birkaç sokak öteden duyularak kermese gelenlerin çoğalmasına katkı yapan emekli emniyet mensubu Hasan Kondu, "Yeter ki kızlarımız okusun. Onlara bir damlacık katkı da bizden olsun. Herşeyi seve seve yaparız" dedi.

MTSAV Foça Şube Başkanı Gülsen Yabacı "40 Kız 40 Burs" parolasıyla yola çıktıklarını söyleyerek "60 üyemiz 6 burs temin edebildiğimiz öğrencimiz var. Hepsi çok zeki, çok çalışkan kızlar. Tüm öğrenim hayatları boyunca ihtiyaçlarını biz karşılamaya çalışıyoruz. Bu çabamızda pek çok kişi ve kurum maddi manevi destekleriyle yanımızda yer alıyor" dedi.

Kermeste sergilenen ve satışa sunulan ürünlerin önemli bölümü Foçalılar ve ziyaretçiler tarafından satın alındı.

Editör: Haber Merkezi