Her hafta oy çokluğu ile seçilen kitapları okuyarak kendi çıkarımlarını ve önemli buldukları noktaları tartışma imkanı sunan toplantıların oldukça keyifli geçtiğini ifade eden Can, "Farklı bakış açıları ile yazılı metnin yorumlanması, okunan eserin fark edilmeyen yanlarının kolektif olarak keşfi, bu kulübe katılanların kazanımları arasında. Değerli edebiyatçıların konuk olarak ağırlandığı, yemekli veya çay-kahve eşliğinde gerçekleşen toplantıların istisnasız ortak yanı keyifli sohbetlere ev sahipliği yapması. Daha önceleri Kedi Kültür Sanat Merkezi'nde toplanan grubun yeni mekanını Kültürpark Tenis Kulübü olarak belirledik. 15 günde bir gerçekleştirilen bu etkinlik ile vaktini değerlendirmek isteyen ve çok okunanların dışında edebi değeri yüksek, nitelikli eserler okumak, kendini geliştirmek isteyen edebiyat tutkunlarını aramıza kabul ediyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN KARNE NOTU DÜŞÜK"

Gelişmiş birçok ülkenin kitap okuma ortalamasına bakıldığında Türkiye'nin bu ortalamaya dahil olamayacak kadar düşük ortalamaya sahip olduğunun altını çizen Can, "Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı çok zayıf. Gelişmenin temeli kitap okumaktan geçmektedir. Kitap ve edebiyat bireyin ufkunu açar ve dikkat yeteneğini geliştirerek karşısındaki bireyle iletişim kurma ağını güçlendirir. Bu sebeple, kaliteli kitap okumanın teşvik edilmesine yönelik etkinlikler yapılması ülkemizin gelişmesi açısından büyük önem arz etmektedir" ifadesini kullandı. Kitap ve edebiyat sevgisi olan herkesi Kültürpark Tenis Kulübü'ne davet eden Can, etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu da böyle bir etkinliği ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ülke gelişimi için kitap okuma alışkanlığının çok önemli olduğunu, bu tip etkinliklerin kitap okuma alışkanlığının gelişmesine büyük katkıları olacağını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi