TUGAY CAN / İZ GAZETE - Okulların açılmasına saylı zaman kala velileri de kaynak kitap telaşı sarmış durumda. Veliler ve öğrenciler çareyi ikinci el kaynak kitaplarda buldu. Geride kalan bir yıl içerisinde kağıda gelen yüksek zamların da etkisiyle öğrenciler ve öğrenci velileri kaynak kitap konusunda yaşadıkları sıkıntıya çareyi ikinci el kaynak kitaplarına yönelerek buldu.

İkinci el kaynak kitap satışlarına ilişkin konuşan sevgi yolu esnafı Zafer Ayman öğrencilerin ve velilerin ikinci el kaynak kitaplara ilgi göstermesinin sebebinin geride kalan bir yıl içerisinde kağıt fiyatlarına gelen yüzde yüzü aşan zamların olduğuna işaret etti.

İkinci el kaynak kitap satışına ilginin yoğun olduğunu söyleyen esnaf, satışların da okulların açılma süreciyle birlikte arttığına işaret etti. Satışlar sebebiyle esnafın mutlu durumda olduğunu ifade eden Zafer Ayman, “İnsanlar mecbur olduğu için almak zorunda. Sonuçta ihtiyaçtan kaynaklanan bir alışveriş var. Keyfi bir alışveriş söz konusu değil. Bu yıl geçmişe kıyasla ikinci el kaynak kitabına insanların yöneldiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ORTAOKUL GRUBU’NDA SATIŞ YÜKSEK

İkinci el kaynak kitap satışlarında bu yıl bir artış olduğuna dikkat çeken Zafer Ayman, “İnsanlar ikinci el kaynak kitaplara daha ucuz olduğu için yönelme eğilimi içerisinde. Sonuçta kitap fiyatları geçen yıldan bu yana yüz yüz zamlandı. Hatta yüzde yüzden fazla zamlanan ürünler var. Bu sebeple ikinci ele rağbet var” diye konuştu.

Ortaokul öğrencileri tarafından kullanılan liseye hazırlık grubunda satışların daha fazla olduğunu ifade eden Ayman “Arasınıf dediğimiz 9-10-11. Sınıf kaynakları da satılıyor. Ancak LGS sınavına yönelik kitaplar daha fazla rağbet görüyor. Tüm bunların dışında en fazla etkili olan satış üniversiteye hazırlık kitaplarında yaşanıyor” şeklinde konuştu. Zafer Aymaz ayrıca ortaokul öğrenci velilerinin kitap alışverişi konusunda daha dikkatli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi