Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince geçen 12 Ağustos' da İKÇÜ'de görevde olan ve görevden uzaklaştırılan akademisyen ve çalışanların da aralarında bulunduğu kişilerin adreslerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve 'Üniversitenin imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan, İstanbul'da bir yakınının evinde yakalanıp, İzmir'e getirildi. Böylece gözaltı sayısı 40'a yükseldi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, 2015 genel seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal, Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi Prof.Dr. Recep Sütçü, Dermatoloji Bölümü Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye getirildi.

Sağlık kontrolü ardından şüpheliler olayı soruşturan cumhuriyet savcısı Ayhan Yılmaz'a ifade verdi. Yaklaşık 6 saatlik ifade verme sürecinin ardından Savcı Yılmaz, 7 kişiyi adli kontrol şartı ile 33 kişiyi de tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sabaha karşı sonuçlanan ifadelerin alımının ardından Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. Recep Sütçü, Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi tutuklanırken, 11 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi