13 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan rehberlik hizmetleri konunun uzmanı eğitimciler tarafından birebir veriliyor. 271 45 55 numaralı telefonu arayarak randevu alan ve Devrim Mahallesi’nde bulunan KARBEM’e aileleri ile gelen öğrenciler gelecekleri için en sağlıklı kararı verecek tercihleri yapıyor.

Bu arada KARBEM’de eğitim alan ve LGS sınavına giren öğrenciler büyük bir başarı yakaladı. Sınava giren 232 öğrenciden 45 i 345 puan ve üstü alarak % 10 luk dilime girerken, 6 öğrenci ise 400 puan ve üstü alarak Fen Lisesi ve en iyi Anadolu Liseleri’ne girebilme şansını yakaladı. Ayrıca 95 öğrencinin, merkezi sınavla alan bir okula yerleşme şansı bulunuyor. Bunun yanında 18 öğrencinin 383 üstü puanla % 0 - 4.00 dilimde yer alarak, İzmir’deki Fen Liseleri ve Atatürk Lisesi, BAL, İzmir Kız Lisesi, Konak Anadolu Lisesi, gibi İzmir’in en seçkin Anadolu liselerine girebilecek olması büyük mutluluk yaşattı.

KARBEM’de okuyan çocukları, ne kadar donanımlı yetiştirirsek bu ülkeye o derece faydalı olacaklarını belirten Başkan Selvitopu, önce öğrencileri kazandıkları başarıdan, daha sonra aileleri ve emek veren öğretmenleri de vermiş oldukları katkıdan dolayı kutladı. Selvitopu, ilçede okuyan öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için yerel yönetim olarak imkânlar ölçüsünde destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek “Bizlerin görevi onların iyi yetişmelerini sağlamak. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi