Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi (HGAL) öğrencilerinin, pahalı ve kalitesiz kantin yemeklerine karşı boykotu ikinci gününe girdi. İkinci güne okul yönetiminin tehditleriyle başlayan öğrenciler, öğle arasında sınıflarda ve bahçede evlerinden getirdikleri yiyecekleri yiyerek, “Pahalı ve kalitesiz kantin yemeklerine mahkum olmadığımızı göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Boykotun, ikinci gününde etkisini daha fazla gösterdiğini dile getiren öğrenciler, “Dün yaptığımız kantinden yiyecek almama ve gün boyunca yaptığımız tartışmalar okul yönetimini, kantini teftiş etme mecburiyetinde bıraktı. Bu teftişin göstermelik olduğunu düşüyoruz. Dün kantinde bugüne kadar çok az gördüğümüz boneleri gördük, ilk günden kendini gösteren kazanımlar, kaliteli yemekleri birlikte kazanabileceğimizi gösterdi” diyerek boykota devam edeceklerini ifade etti.

OKUL YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ  

Boykotun ilk gününde bazı öğretmenlerin “Başınızı yakmayın” cümlelerini duyan öğrenciler, okul yönetiminden gelen, “Hepiniz açık liseye gidersiniz” tehditlerine karşı “Biz sadece birlikte toplanıp yemek yiyoruz, kimse buna karışamaz” diyerek tehditlere karşı tepkilerini gösterdi. Okul yönetiminin kantin meselesine dair çözüm aramak yerine kendilerini tehdit etmesinin manidar olduğunu söyleyen öğrenciler, “Bir arada bir şeyler yapıyor olmamızdan okul yönetimi fazlasıyla rahatsız. Biz kantinden yememeye devam ederken, aynı zamanda bu taleplerimize çözüm aramaya devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca Evrensel’de çıkan haberlerden rahatsız olan okul yönetimi, “Bu işi artık yapmayın. Aranızdan bazılarının başı yanacak” diyerek öğrencileri tehdit etti.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ

* Kantin fiyatlarının düşürülmesi

* Daha sağlıklı ve kaliteli yemeklerin çıkarılması

* Yemekhane fiyatlarının indirilmesi 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi