Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hobi Bahçelerinde yıl içerisinde öğrenciler tarafından organik sebze ve meyveler yetiştiriliyor. Proje kapsamında  ziraat fakültesi öğrencilerine önümüzdeki yıl da, organik tarım ürünleri yetiştirme fırsatı sunulacak.

Projenin öğrencilerin talebi üzerine hayata geçirildiğini belirten Tarım Topluluğu Başkanı Emrah İlhan “Projemiz, öğrenci ve öğretim elemanlarının işbirliğiyle sürüyor. Bahçe talep eden öğrenciler önce bize isimlerini yazdırıyorlar. Fakültemizin yardımıyla hiçbir ücret talep etmeden 3-5 kişilik öğrenci gruplarına 80 metrekarelik alanlarda ürün yetiştirme imkânı sunuyoruz. Fideler ve tohumların büyük bir kısmı fakültenin çiftliğinden, geri kalanı ise öğrenciler tarafından temin ediliyor” dedi.

Ürünlerde hiçbir ilaç ve gübre kullanmadıklarını vurgulayan İlhan, “Eskiden projemiz halka açık ve ücretliydi. Şimdi ise bu imkânı fakültemiz öğrencilerine ücretsiz sunuyoruz. Topluluğumuzda geçen sene yaklaşık 150 öğrenci vardı” dedi. Amaçlarının ilerleyen zamanlarda projeyi diğer fakültelere ve üniversitelere de yaymak olduğunu söyleyen İlhan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarına ve projede emeği geçen Uzm. Yeşim Saygılı’ya teşekkür ederek konuşmasını noktaladı

Editör: Haber Merkezi