Özel Ege Lisesi'nin Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencileri, Fransa'nın La Roche-sur-Yon kentinde düzenlenen 'Festival des Festivals' adlı Uluslararası Liseler Fransızca Tiyatro Festivali'nde sergiledikleri oyunla alkışlandı.

Uluslararası Liseler Fransızca Tiyatro Festivali'ne toplam 16 ülkeden 300 öğrenci katıldı. Festivalde Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin sahnelediği 'Keşanlı Ali Destanı' adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler ayrıca yaptıkları folklor ve dans gösterileriyle de festivale renk kattı. Festival programı kapsamında Nantes şehrine de giden öğrenciler, burada Nelson Mandela Lisesi öğrencileri tarafından ağırlandı ve derslere katıldı. Öğrenciler her iki şehirde de Türkiye'yi tanıtan stantlar kurdu. Çeşitli broşürler ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı stant, katılımcılardan ilgi gördü. Öğrenciler festival kapsamında bol bol Fransızca pratiği yapma fırsatı da yakaladı.


 

Tiyatro topluluğu öğrencileri 'Keşanlı Ali Destanı' adlı oyunu 26 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'te Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda  Buca Eğitim Fakültesi Fransızca Bölümü'ndeki akademisyenler ve öğrenciler için sahneye koyacak. Öğrenciler toplum hizmeti çalışmaları kapsamında ise 3 Mayıs 2017 Çarşamba saat 18.00'de Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezi'nde, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) yararına sahne alacak.


 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi