İzmir'de Bornova Körfez Özel Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yapan 61 yaşındaki Şevket G. üç zihinsel engelli öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. 

9 Eylül Gazetesi’nden Emre Döker’in haberine göre; Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce okulda “Bitki Bilim, Bahçecilik” dersi için görevlendirilen Şevket G.'nin bir süredir çocuklara cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Olay, durumdan şüphelenen iki öğretmenin öğrencilerle konuşmasıyla ortaya çıktı. Olayın öğrenilmesinin ardından okul idaresi durumu ailelere bildirdi. Aileler öğretmenden şikâyetçi oldu. Bunun üzerine öğretmen Şevket G. İzmir Emniyeti Ahlak Büro Ekipleri'nce gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Şevket G.'nin flaş belleklerine el koyuldu. 

ÇOCUKLARI TEHDİT ETMİŞ

Cinsel istismara uğrayan üç engelli kız çocuğu ifade vermesi için psikolog, avukatlar uzun uğraşlar verdi. Yaşadıklarını anlatmamaları konusunda sürekli tehdit edildiklerini belirten öğrenciler öğretmenin, “Eğer size yaptıklarımı kimseye söylerseniz üçünüzü bodrum katına indirip farelere yediririm”  dediğini anlattı. 

Öğretmen Şevket G., emniyet ve savcılıkta verdiği ifadede cinsel istismar olayını reddetti. Şevket G. çıkarıldığı 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklandı. 

İzmir Barosu tarafından atanan avukat Necmiye Ece Uncu, öğrencilerin 20, 21 ve 24 yaşlarında olduğunu ancak zeka yaşlarının 3.5, 7 ve 11 olduğunu bu nedenle ifadelerinin kamera eşliğinde alınmasını istediğini söyledi. Öğretmenin okuldan bağımsız olarak Halk Eğitim Merkezi'nce seçmeli ders için okulda görevlendirildiğini belirten Uncu, olayın ortaya çıkmasını okuldaki iki psikoloji öğretmeninin sağladığını söyledi. Davanın peşini bırakmayacağını ve istismara uğrayan bu “özel” çocukların hakkını arayacağını anlatan Avukat Uncu, çocukların cinsel istismarın yanında şiddete de maruz kaldığını,  korkutulduklarını belirtti. 

Editör: Haber Merkezi