İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın, göreve başladığı hafta okulların tatile girmesi nedeniyle ilk katıldığı etkinlik karne töreni oldu. Vali Ayyıldız, zihinsel yetersizlikleri olan öğrencilerin eğitim gördüğü Bornova Körfez Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ndeki karne törenine katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Okul Müdürü İsmail Çelik, içinde 136 öğrencinin okuduğu Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu, 146 öğrencinin yeraldığı Hasan Tahsin Özel Eğitim Merkezi, 124 Öğrencinin eğitim gördüğü Tülay Aktaş İşitme engelliler Ortaokulu'nun yeraldığı kampüste yeralan okullarında 135 öğrencinin karne aldığını, bunlardan 28'nin mezun olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi yaptığı konuşmada, özel öğrencileri için çaba gösteren, yaşamlarını harcayan velilere teşekkür etti. Yahşi "Bugün İzmir'de 680 bin öğrenciye karne veriyoruz. Başarının müfakatı sonucunda tüm öğrenciler karnelerini aldıktan sonra tatile çıkacaklar. Sayın Valimiz Ayyıldız'ın talimatıyla programı özel eğitim öğrencileriyle yaptık. Öğrencileri Eylül ayında dinlenmiş olarak bekliyoruz" dedi. 

Bornova kaymaka Mustafa Gündoğan ise Vali Ayyıldız'ın göreve başladığı ilk hafta Bornova'ya gelmesinden dolayı mutlu oldukarını belirtti. Bornova ilçesinde eğitim ve sağlığın önde geldiğini belirten Gündoğan, "Özel eğitim okulları ve devlet okulları yaygın. Bu yıl geçen yıla göre eğitimde başarı arttı. Sağlık alanında da başta Ege Üniversitesi olmak üzere çok sayıda hastane ve tıp fakültesi ilçede yeralıyor. Bornova hem İzmir'de hem ülkemizde adını daha fazla duyuracağına inanıyorum. Öğrenciler yıl içinde bilgi ve beceri kazandı. Üç aylık tatilde becerelerini daha da geliştireceklerdir" dedi.

Törende Melih Tuncay İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan zeybek ekibinin folklor gösterisinin ardından Vali Erol Ayyıldız, sınıflarda özel eğitim öğrencilerine karnelerini dağıttı. İlk karneyi 12 yaşındaki İzzet Ünlü aldı. Ünlü karneyi Vali Ayyıldız'dan alırken öğretmenlerini de yanına çağırdı. Vali Ayyıldız, beş öğrenciye karnelerini verdi. 

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi