İzmir Kız Lisesi Müdürü Murat Arslan hakkında çeşitli iddiaların olduğunu kamuoyuna açıklayan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube, Milli Eğitim görevlilerine inceleme yapma, soruşturma açma çağrısında bulundu. 

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Kız Lisesi Okul Müdürü Murat Arslan hakkında çeşitli iddiaların olduğunu açıkladı. Şube Başkanı Bahri Akkan tarafından yapılan yazılı açıklamada "Okul müdürünün pansiyona belletmen olarak başka bir işyerinde çalışan eşini ve işinin yakın arkadaşlarını getirdiği, okul öğretmenlerine kalan nöbetleri psikolojik zorla tutturduğu iddia edilmektedir. Ayrıca okul müdürü Konak Halk Eğitim Merkezli okul öğrencilerine İngilizce iki ayrı sınıf halinde 120 saatlik A-1 düzeyinde İngilizce kursu açtırıp, bu kursta da kendi eşini görevlendirdiği iddia edilmektedir" deniliyor. 

İddiaların bunlarla sınırlı kalmadığı açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi "Yine bu kurs hafta içi her gün saat 17.00’den sonra verilmekte olup, haftada iki gün pansiyonda nöbet görevi tutan okul müdürünün eşi aynı saatlerde kursta da görevli olduğu, aynı anda çift ücret aldığı iddia edilmektedir. Çünkü pansiyonda belletmenlik görevi de saat 17.00’de başlamaktadır. Kurslar gece olduğundan kursa devam etmeyi bırakan öğrencilerin de devam ediyormuş gibi gösterip modül sınavlarına katılarak haksız ücret aldığı iddia edilmektedir".

DERS PROGRAMLARI İNCELENMELİ

Eğitim sisteminin liyakatten uzak yandaşlık üzerinden atanan idareciler marifetiyle her gün daha kötü duruma getirildiğine değinen Akkan açıklamasında "Okulları kendi aile şirketi olarak düşünen yöneticiler her türlü ayrımcılığı, yandaşlara ve aile bireylerine yönelik her türlü kayırmacılığı yapmaktadır. Bunun son örneği de İzmir Kız Lisesinde yaşanmaktadır. Yetkilileri her iki kursun da haftalık ders programlarının incelenmesini, hem kursta hem de belletmen olarak kalınan günlere olup olmadığının tespiti için gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılmasını beklediğimizi, takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunarız". 

Evrensel

Editör: Haber Merkezi