Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI), bu yıl ilk defa düzenlenen SEV Amerikan Liseleri Sahne Sanatları Festivali’nde kardeş okullarını ağırladı. SEV Amerikan Liseleri Sahne Sanatları Festivali (Turkish Youth Theater Festival (TYTF); Özel İzmir Amerikan Koleji’nin ev sahipliğinde, Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL), Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ve SEV Amerikan Lisesi’nin (SAC) katılımlarıyla gerçekleşti.

ACI okul orkestralarının konseriyle renklenen açılış töreninde konuşan ACI Müdürü Didem Erpulat ve ACI Başdanışmanı Tim Huttemann, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı hissettikleri mutluluğu katılımcılarla paylaştılar ve etkinliğin her yıl farklı bir kardeş okulun ev sahipliğinde yapılacağının müjdesini verdiler.

Açılış sonrasında gruplara ayrılan öğrenciler; kareografi, ezber yapmadan replikleri öğrenmek, sahne Türkçesi, rol yapmak ve ekip oyunculuğu gibi konulardan oluşan altı farklı çalıştaya katıldılar. İnteraktif geçen çalıştaylarda, öğrenciler hem öğrendiler, hem de öğrendiklerini deneyimleme fırsatı buldular.

Belli bir program dahilinde iki gün boyunca, katılımcı okulların Türkçe ve İngilizce tiyatro oyunları da sergilendi. Öğrenciler, böylece oyunculuk konusundaki hünerlerini de ortaya koyabilme şansı elde ettiler. Rol kabiliyetleri ile izleyicileri etkileyen öğrenciler, sonrasında yapılan “Paylaşım Toplantılarında”; izleyici sırasında oturan arkadaşlarının oyunlarıyla ilgili görüşlerini alma, olumlu yorumları dinleme ve daha da güzel bir performans için düzeltilebilecek noktaları öğrenme fırsatını da yakaladılar. Festival, katılım sertifikalarının da dağıtıldığı kapanış töreni ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi