İzmir Özel Türk Koleji’nde okuyan öğrencilerin, temel bilimlerden biri olan Biyoloji alanındaki çalışmalarını desteklemek, bu çalışmaları yönlendirmek ve katkı sağlamak amacıyla Eylül ayında başlayan Olimpiyat Hazırlık Çalışmaları’nın devamı niteliğinde olan çalışma kampı, 21-24 Nisan tarihleri arasında Bodrum Mavi Otel ‘de gerçekleşti. Kampa, Bahattin Tatış Kampüsü, Büyükçiğli Kampüsü Fen Lisesi ve Marmaris Kampüsünden toplam 18 öğrencinin katıldı.

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda ve Toronto Üniversitesi tarafından düzenlenecek Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları’nda  İTK’yı temsil edecek bilimsel düşünceye yatkınlığı olan öğrenciler, eğitim düzeylerinin arttırıldığı bir eğitim modeli olan bu kampta ve Bahattin Tatış Kampüsünde  5 gün boyunca  Biyoloji alanındaki farklı konular üzerinde alanlarında  uzman öğretim görevlileri ile çalışma imkanı yakaladı.

Kampın ikinci aşamasında ise İTK’lı öğrenciler, Biyoloji öğretmenleri Seher Yılmaz, Eylem Akgün ve Narin Aydın danışmanlığında Bodrum Mavi Otel’de çalışmalarını devam ettirdi. Yoğun bir çalışma programı olan kamp süresince öğrenciler, Biyoloji alanındaki farklı konular üzerinde çalışma yapma imkanı bularak hem olimpiyat disiplinini öğrendi hem de sıkı bir çalışma ile eksiklerini giderdi.

                            

Editör: Haber Merkezi