“İsveç İzmir’de” etkinlikleri çerçevesinde İzmir Özel Türk Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi” başladı. Sergi kapsamında İsveçli çocuk kitabı yazarı Per Gustavsson, İTK’lı öğrenciler ile anlatım ve çizim atölye çalışmalarında bir araya geldi.

İTK’lı öğrenciler yazarın ünlü kitabını çevirmen ile birlikte okudular. Hep birlikte hayal güçlerini kullanarak çizimler yaptılar. Keyifli geçen etkinlik sonunda Yazar Per Gustavsson minikler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

İTK’lı öğrencilerin başarılı çizimleri ve büyüleyici hayal güçlerinden çok etkilendiğini belirten Gustavsson, çocukların yaratıcılıklarını destekleyen çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

20 Ekim 2017 Cuma günü İTK’lı öğrenciler İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle çeşitli atölye çalışmalarında bulunacak. Eğitmen olarak Uğur Kaya, Gözde Durmuş, Cem Demirayak ve Nilay Yılmaz’ın yer alacağı farklı sanat, oyun ve çocuk atölye çalışmaları yapılacak. 21 Ekim Cumartesi günü ise yine İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle Gözde Durmuş, Cem Demirayak ve Nilay Yılmaz’ın katılımıyla İTK’lı eğitimcilere yönelik “Neden Çocuk Hakları Eğitimi ve Çocuk Katılımı?” ve “Çocuk Hakları Bağlamında Akran Zorbalığı ile Mücadele” semineri verilecek. Ardından çapraz oturumlar ile atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi