Okuduğu üniversitede çift ana dal yapan Hayrı Can Savaş, Avrupa Birliği’nin (AB) en önemli bursları arasında gösterilen Jean Monnet Bursu kapsamında İrlanda’da yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi’ni geçen yıl birincilikle bitiren Savaş, mütercim tercümanlık bölümünde öğretim görürken bir yandan da uluslararası ilişkiler bölümünde çift ana dal yaptı. Bu yıl uluslararası ilişkiler bölümünden de dört üzerinden dört ortalamayla mezun olan Savaş, eğitim hayatındaki başarısını, AB’nin en önemli bursları arasında gösterilen Jean Monnet Bursu’nu kazanarak sürdürdü.

Savaş, AB üyesi ülkelerde yüksek lisans veya araştırma programlarına katılma imkânı sağlayan burs kapsamında, İrlanda’nın Dublin kentindeki Trinity College Dublin’de yüksek lisans yapacak. Savaş, burs çerçevesinde AB müktesebatı içerisinde yer alan ‘Adalet, Özgürlük ve Güvenlik’ konusu üzerine tez çalışmasını yürütecek.

AZ SAYIDAKİ KİŞİDEN BİRİ OLDU

Program kapsamında 2018-2019 akademik yılında 180 kişinin desteklendiğini söyleyen Savaş, bursların yüzde 30’unun üniversite, yüzde 50’sinin kamu, yüzde 20’sinin ise özel sektör için ayrıldığını; bu bursu kazanan az sayıdaki kişinin arasından yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Savaş, “Yaşar Üniversitesi’ne mütercim-tercümanlık bölümünden girdim. Birinci sınıfın sonunda ise uluslararası ilişkiler alanında çift ana dal yapmaya karar verdim. Bu kararı almamda, mütercim-tercümanlık bölümünün bana kazandırdığı çok disiplinli bakış açısı etkili oldu. Eğitimim boyunca uluslararası ilişkiler alanındaki akademik çalışmalarda da asistanlık yaptım. Çift ana dalımdan da mezun olduktan sonra bu alanda ilerlemeye ve akademik çalışmalar yapmaya karar verdim. Mezuniyetimin ardından üniversitemin desteğiyle Jean Monnet Bursu’na başvurdum ve kazandım. Trinity College Dublin’de uluslararası politikalar alanında yüksek lisans yapacağım. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından ortak düzenlenen Jean Monnet Burs Programı çerçevesinde tüm okul ücretim ve İrlanda’daki yaşam masraflarım karşılanacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi