Duruma tepki gösteren veliler ve Eğitim Sen, Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, Buca Kaymakamı ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. 

İzmir’in Buca ilçesi İnönü Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu'nun yanında yapılan ek binanın Buca Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilmesine ilişkin veliler tarafından açılan davada İzmir 1. İdare Mahkemesi, imam hatip lisesinin derslik ihtiyacının bulunmadığını belirterek yürütümeyi durdurma kararı vermişti. Ancak açılan kararın üstünden aylar geçmesine rağmen ek bina henüz Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu'nun öğrencilerine verilmedi. 

'GÖREV KÖTÜYE KULLANILIYOR'

Kararın uygulanmaması üzerine veliler ve Eğitim Sen bu kez suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü  Vefa Bardakçı, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur'un 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 257. Maddesi uyarınca “Görevi Kötüye Kullanma” ve Anayasa’nın 138. maddesine aykırı davrandığı ileri sürülerek gereğinin yapılması istendi. 

'EĞİTİM HAKKI ENGELLENİYOR'

Suç duyurusu sonrası veliler, Eğitim Sen ve kitle örgütleri temsilcileri adliye önünde açıklama yaptı. Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir “Biz bu yaşananlara tepki gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Eğitim hakkının engellenmesine sessiz kalmayacağız” dedi.

Avukatlardan Cemal Doğan da, Milli Eğitim'in kendilerini oyaladığını belirterek “Eski bir binayı Hüseyin Avni'ye tahsis edip, bu yolla olayı geçiştirmeye çalıştılar. Anayasa suçu işlediler, mahkeme kararını uygulamadılar. Onları kendi yasalarını uymaya davet edeceğiz. Bu süreci de takip edeceğiz. Hukuksal yolları sonuna kadar deneyeceğiz” dedi. 

 

(Evrensel)

Editör: Haber Merkezi