İz Gazete - Ege Üniversitesi Rektörlüğü, İletişim Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet törenlerinde hükümetin basına yönelik susturma politikalarını protesto eden öğrenciler hakkında soruşturma başlattı.

 

Rektörlük’ten yapılan açıklamada, “23 Haziran 2016 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet törenleri esnasında birkaç öğrenci tarafından bir takım pankartlar açılmıştır. Tören öncesinde alınan güvenlik önlemlerine rağmen açılan bu pankartların önceden tespit edilmesi mümkün olmamakla birlikte tören esnasında gerekli uyarılar ilgililere ivedilikle yapılmıştır. Üniversitemiz tarafından tasvip edilmesi asla mümkün olmayan ve mezuniyet töreninin içeriğiyle bağdaşmayan söz konusu pankartları açanlar ve sorumlular hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da konuya ilişkin inceleme başlattığı açıklandı.

NE OLMUŞTU?

Bugün düzenlenen mezuniyet töreninde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler 'Gazetecilik Suç Değildir' ve 'Sansüre Hendek Kazmaya Geliyoruz' yazılı pankartlar açtı. Öğrenciler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yarım kadın' söylemini de protesto etmek için 'Kadınlık Bizde Yarımlık Sende Kalsın' pankartı açtı. Öğrenciler ayrıca 'Haber Nöbetini Devralmaya Geliyoruz' yazan döviz de açtı. Öğrenciler mezuniyet törenin sonunda 'Özgür Basın Susturulamaz' sloganları da attı.

Editör: Haber Merkezi