İKÇÜ’nün yeni öğrencilerinin üniversite hayatına geçişini kolaylaştırmak için hazırlanan programlarda öğrencilere; kampüs hayatı, sportif faaliyetler, öğrenci toplulukları, ders programları, ERASMUS gibi konular hakkında ilgili birimlerce bilgilendirmelerde bulunuldu. Öğrencilerin yoğun olarak katılım gösterdiği programında, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Akhan, üniversite hayatının mesleki hayat bilgilerinin edinilmesinin yanında sosyal gelişim anlamında çok büyük fırsatların yaratıldığı önemli bir süreç olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerden sosyal gelişim açısından tüm fırsatları değerlendirmesini isteyen Prof. Dr. Akhan, “ Hayatın sadece ders çalışmak, başarının ise diploma almak olmadığına inanınız. Öğrenci kulüplerinin etkinliklerine katılınız. İçinde yer alacağınız sosyal ve kültürel etkinliklerin sizlere kazandıracağı deneyimler eğitim hayatınıza da yansıyacaktır" diye konuştu.

“ARTIK ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR ÜNİVERSİTEYİZ"

Rektör Prof. Dr. Akhan, İKÇÜ’nün 6 yıllık süreçte iyi bir yol aldığını ifade ederek, artık kuruluş aşamasını bitiren orta büyüklükte bir üniversite olduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Akhan, “Yeni olmamızın avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. 10 bine varan öğrencimiz oldu. Amacımız çok sayıda öğrencisi olan bir üniversite olmak değildir. Az sayıda ama nitelikli öğrenci mezun etme gayretindeyiz. Sıradan değil, farklı olacağız. Üniversitenin prestiji ile sizlerin prestiji ömür boyu birlikte gidecek. Hepimizin bunda gayret göstermesi gerekiyor. Gayretlerimizle üniversite çok iyi yerlere geldiği takdirde, belki 20-30 sene sonra ben ‘İKÇÜ mezunuyum’ derken göğsünüz kabaracak" ifadesini kullandı.

“KOPYALA YAPIŞTIR BİLGİDEN UZAK DURUN"

İKÇÜ’nün temel değerleri olan şeffaflık, hesap verebilirlik, liyakat, yenilikçilik, katılımcılık, estetik duyarlılık gibi başlıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Akhan, bilgi üretme konusunda öğrencilerden kopyala yapıştır bilgiden uzak durmalarını istedi. Prof. Dr. Akhan, “Bilgiyi öğrenmek yeterli değil, tartışmak, araştırmak, muhakeme etmek de gerekir. Temel amacımız sizlere üniversite sıralarında bunu öğretmektir. Çok farklı şehirlerden, 60’a yakın farklı ülkeden, farklı kültürlerden gelen arkadaşlarınız var. Bu zenginlikten faydalanın. Birbirinizi empati ile dinleyin. Her düşünceye saygı gösterin. Kolektif akla önem verin. Katılımcı olun. Bizleri de her konuda yönlendirin" dedi.

İKÇÜ Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ve müzik dinletilerinin renk kattığı programların dışında İKÇÜ Sergi Alanında kurulan öğrenci topluluklarına ait stantlarda gençler, merak ettikleri sorulara yanıt bulma şansını da yakaladı.

Editör: Haber Merkezi